≫ 

Branković: Pokazali smo da imamo mogućnost i resurse da organizujemo događaj poput SP u atletici

Dobili smo nešto što se ne daje slabim, politički i ekonomski nestabilnim zemljama ističe direktor ASS

  • 0

Srbija je dobila organizaciju Svetskog dvoranskog atletskog šampionata 2022. godine, čime je ukazana velika čast našoj zemlji, Atletskom savezu i gradu Beogradu, još jednom je potvrđeo na konferenciji povodom ovog događaja održanoj u Vrnjačkoj Banji. 

Govornici na konferenciji, koja je prethodila "Balkan Gala", dodeli nagrada najboljim atletičarima Balkana,  bili su potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović.

Posle velikog uspeha, još uvek se sležu utisci, što nam potvrđuje gospodin Branković, kao direktor Saveza.

- Ceo ovaj projekat je trajao nekoliko godina. Izuzetno sam ponosam jer smo uspeli da ubedimo celu atletsku, svetsku javnost da smo mi sposobni da imamo, kredibilitet, mogućnosti i resurse da organizujemo takav jedan drugi po veličini događaj svetskih razmera.

Atletski savez Srbije, Vrnjačka Banja Foto: Marko Jovanović

Pre dve godine Srbija nije dobila orgnizciju tog takmičenja, što je bio motiv za čelnike Saveza da nastave sa još napornijim radom.

- Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije i ja kao direktor Saveza nismo ljudi koji volimo da gubimo i ne volimo da se tako osećamo. Taj poraz koji smo doživeli pre dve godine od jedne "slabe, male" Kine je mnogima u Srbiji dao "hranu" i mogućnost da likuju i da nas učine nesposobnim, kao da su oni organizovali mnogo takvih događaja. A mnogi, nisu organizovali ni ručak za 6 osoba, a kadbi to uspeli, videli bi da ni to nije lako, kamoli jedno Evropsko prvenstvo kaošto je to bilo 2017. O svetskom ampionatu da ne govorim.

- Neko bi se uplašio pa bi rekao: "Joj kako ćemo?" Mi već sve u suštini znamo. I, ne bi ušli u tu priču da nemammo mogućnost to da uradimo.

Atletski savez Srbije, Vrnjačka Banja Foto: Marko Jovanović

Ttisak je da javnost u Srbiji još uvek ne zna koliko smo veliko takmičenje dobili.

- Siguran sam da ne zna. Ima jedna stavka u našem projektu "Svetsko prvenstvo prvenstvo 2022. godine", a on se zove promotivnu plan. Tu su sve promotivne aktivnosti koje će učiniti da prikažemo ljudima širom sveta, ljudima u regionu i našoj zemlji čime raspolažemo i šta smo dobili i zašto ih zovemo da dođemo u Beograd i Srbiju. To je veliki benefit ovog projekta. Od danas možemo da šaljemo promotivne filmove kako Srbije, tako i Beograda na 214 adresa.

- To je od neprocenljive vrednosti. Da vam ne pričam što ćemo poslednjih godinu dana imati spot koji će se vrteti i na CNN-u i na svim velikim televizijama, kako sportskim, tako i informativnim. Dobili smo nešto što se ne daje slabim zemljama, politički i ekonomski nestabilnim zemljama. Neko je procenio da Srbija može po svim aspektima može da dobije jedan ovako svtski vredan događaj, a da mi kao Atletska federacija možemo da ga organizujemo, a na to sam malo je reći ponosan. 

Razgovor sa direktorom Atletskog saveza Srbije, Slobodanom Brankovićem pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA