Organizatori Olimpijskih igara preselili ženski maraton iz Tokija na drugo ostrvo u Japanu!

Zbog velikih vrućina i vlažnosti u glavnom gradu Japana, organizatori su odlučli da maraton bude održan u Saporou

  • 0
Maratonka

Foto: AP/Tanjug

Ženski maraton i sve trke u brzom hodanju na Olimpijskim igrama u Japanu sledeće godine održaće se po novom rasporedu zbog ranije odluke da se one održe u Saporou umesto u Tokiju.

Ogranizatori su promenili datume kako bi izašli u susret atletičarima koji moraju da putuju 500 kilometara severnije od Tokija da bi se takmičili.

Ženski maraton će tako umesto 2. avgusta biti na programu šest dana kasnije, dok će trka do 42 kilometra i 200 metara u muškoj konkurenciji biti tradicionalno održana poslednjeg dana Olimpijskih igara, a obe trke počeće u 7 sati po lokalnom vremenu.

Trke su iz Tokija premaštene u Saporo zbog visokih temperatura, koja u tom periodu godine u glavnom gradu Japana mogu da dostignu i 30 stepeni.

Trke u novim terminima održaće se od 6. do 9. avgusta, četiri dana uzastopno, odlučeno je nakon konsulatacija između Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Svetske atletske federacije.

Trka na 20 kilometara u brzom hodanju u muškoj konkurenciji biće na programu 6. avgusta, dok će ista disciplina u ženskoj konkurenicji kao i trka na 50 kilometara u brzom hodanju za muškarce biti održani dan kasnije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA