≫ 

Državnim rekordom se oprostio od Srbije: Iznenadio sve pred odlazak u Ameriku

Mladi Dimitrije Novaković rešio je da nastavi sa studijama u SAD, gde će uporedo trenirati i atletiku

  • 0

Jedan od najboljih mladih srpskih atletičara Dimitrije Novaković u prvim danima 2020. odlazi u Ameriku na studije, a svoje poslednje takmičenje pred početak novog životnog poglavlja krunisao je novim juniorskim rekordom Srbije u troskoku koji je oboren nakon dugih 22 godine, a time je iznenadio i samog trenera Gorana Radoju.

Ovogodišnje izdanje ”Novogodišnjeg mitinga” Crvene zvezde bilo je jedno od uspešnijih u njenoj istoriji, jer je postignut veliki broj odličnih rezultata i rekorda.

Pored rekorda u kugli koji je postavio Asmir Kolašinac i juniorskog na 400 metra koji je istrčao Boško Kijanović, ovo takmičenje je svakako obeležio i Dimitrije Novaković koji je u svom poslednjem juniorskom troskoku nadmašio do sadašnji rekord Srbije u tom uzrastu za 1 centimetar.

Član zemunske Mladosti nadmašio je rekord Danijela Jahića od 15,55 metara star 22 godine koji je tadašnji član Taša skočio u Budimpešti 18. januara 1997. 28. decembra 2019. Novaković je uspeo da preskoči 15,56 metara čime je postao novi juniorski rekorder Srbije.

Sam Dimitrije nije mogao da sakrije zadovoljstvo što se upisao u istoriju srpske atletike i što će neka nova deca juriti sada njega kao što je on radio sve kako bi preskočio Jahića.

Prezadovoljan sam rekordom, došao je iz punog treninga bez mnogo priprema što je podsticaj da u nogama imam veće daljine – bile su prve reči Dimitrija Novakovića nakon završenog takmičenja za Atlex.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA