Bibić oborio državni rekord star 37 godina!

Atletičar iz Novog Pazara popravio je svoj lični rekord za čak 8 sekundi

  • 5
Elzan Bibic Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Elzan Bibić nastavlja sa odličnim rezultatima i na početku 2020. godine. Momak koji je osvojio srebrnu medalju u krosu za mlađe seniore, sada je oborio državni rekord Dragana Zdravkovića na 3000 metara star 37 godina i to na zimskoj Dijamantskoj ligi u Karlsrueu, prenosi sajt Atlex.rs

Na drugom ovosezonskom mitingu zimske Dijamantske lige odnosno ”World athletics indoor tour” Elzan Bibić istrčao je neverovatnu trku na 3000 metara koju je završio za 7:47.03.

Ovaj rezultat je za neverovatnih 8 sekundi bolji od Elzanovog dosadašnjeg ličnog rekorda međutim, još značajnije je to da je ovim rezultatom za čak 4 sekunde nadmašio dosadašnji rekord Srbije.

Atletika, prvenstvo Srbije u atletici Foto: A. Nalbantjan

Njega je postavio, sada već davne, 1983. godine Dragan Zdravković. Nekadašnji atletičar Morave iz Ćuprije je u Milanu 9. marta 1983. istrčao ovu distancu za 7:51.47.

U neverovatno brzoj trci Bibić je zauzeo peto mesto, ali niko iz Evrope nije bio bolji od njega.

Kenijac Betvel Birgen pobedio je postavivši najbolji rezultat na svetu ove godine od 7:38.50 što je ujedno i njegov lični rekord.

Koliko je bila brza trka govori podatak da je i drugoplasirani Katarćanin Birhanu Balev, koji je drugi prošao kroz cilj, takođe išao lični rekord od 7:49.93.

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA