≫ 

Čeka nas atletski spektakl u Beogradu: Gost iz Italije oduševljen, Jovančević najavio pobedu!

Peti Serbia Open Indoor Meeting biće održan u četvrtak od 17 časova u Atletskoj dvorani na Banjici

  • 2

U Skupštini grada Beograda održana je konferencija za medije Atletskog saveza Srbije, povodom 5. Serbian Open Indoor Meetinga, koji se održava 27. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, sa početkom takmičenja od 17 časova.

Prisutnim novinarima su se u svečanoj sali Skupštine grada obratili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, direktor mitinga Slobodan Popović, kao i takmičari Strahinja Jovančević i gosti iz Italije Đanmarko Tamberi.

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević poručio je da je srećan zbog nastupa u Beogradu i najavljuje pobedu u svojoj kući.

- Jako je bitno da ovaj miting postoji 5 godina, da ima tradiciju i da mi takmičari imamo priliku da imamo jaku konkurenciju iz inostranstva. Mene očekuje skok udalj, a najveći protivnik je evropski prvak iz Beograda, koji ima rekord 8.11, ja sam već rekao da u mojoj kući niko neće pobeđivati, želim da napravim novi državni rekord i da pobedim - rekao je Jovančević.

Atletski Savez Strahinja Jovančević; Foto: Nikola Tomić

Đanmarko Tamberi, italijanski skakač uvis, poručio je da je oduševljen prijemom u Beogradu i nada se dobrom nastupu.

- Zdravo svima, hvala što ste me pozvali, zadovoljstvo je biti ovde. Pre 3 godine, kada je ovde održano Evropsko dvoransko prvenstvo, nisam bio tu zbog povrede i bio sam tužan što nisam mogao da dođem da se takmičim. Ovo je prvi put se takmičim u Srbiji, čast mi je da budem ovde, jer i Novak Đoković je jedan od mojih najvećih idola ikada. U zemlji smo koja je zaista sjajna. Očekujem dobro takmičenje, rekli su mi da je atmosfera sjajna i radujem se takmičenju ovde.

Italijan je dobio i pitanje šta misli da u ovom momenu može da pokažete u Beogradu.

Atletski Savez Đanmarko Tamberi; Foto: Nikola Tomić

- Hvala što znate moju istoriju. Zapravo, ova dvoranska sezona, kada smo odlučili da se takmičimo, znali smo da jepotrebno da budemo u najboljoj formi u dvorani, jer u nastavku sezone će biti Olimpijske igre. radio sam dobro od septembra do sada. Znam da mogu da napravim dobar rezultat. Zapravo, moja sezona je počela veoma loše sa italijanskim prvenstvom, bio sam razočaran, ne znam zašto, ali želim "osvetu" za to, da napravim nešto dobro u dvoranskoj sezoni. Jer ovo je moje drugo takmičenje u dvorani, ali ujedno i poslednje. Želim da budem u dobrom raspoloženju, ne želim da završim dvoransku sezonu lošim rezultatom. Želim da pokažem kakve su moje mogućnosti.

Tamberuju je sugerisano da je rekord mitinga 2.26 m.

- Ako skočim manje od 2.26, neću biti srećan - rekao je Tamberi.

Direktor mitinga, Slobodan Popović dao je pojašnjenje o disciplinama.

Atletski Savez slobodan Popović; Foto: Nikola Tomić

- Nadam se da će takmičari koji su pričali ispuniti obećanja i da će uveličati sliku Beograda. Imaćete priliku da vidite sjajno takmičenje. Imaćemo tri veoma jake discipline, bacanje kugle, gde će biti Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, kao i u takmičar iz Hrvatske, koji trenutno ima 4. mesto na svetu. Skok udalj je takođe zanimljiv, a kada je Marko Tamberi na zaletištu to znači da ćemo imati dobre rezultate i u skoku uvis. Kada su trkačke disipline u pitanju, očekujemo uravnoteženu konkurenciju, gde će naši takmičari moći da se istaknu. Imamo i dve memorijalne trke. Pozivam sve još jednom da svi dođu u dvoranu od 17 časova, karte i dalje mogu da se kupe, a za decu je ulaz besplatan - zaključio je Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA