≫ 

Neizvesna sudbina Dijamantske lige: Otkazano skoro pola mitinga!

Atletska takmičenja će ove godine dosta pretrpeti promena

  • 0
Atletika Doha Foto: Tanjug/AP

Gotovo svakodnevno se čuje da je u atletici neko novo sportsko takmičenje odloženo ili otkazano zbog pandemije korona virusa, pa je posle svih atletskih mlađih svetskih i evropskih šampionata, Svetskih prvenstava na otvorenom i zatvorenom, Olimpijskih igara… tako i Dijamantska liga ove godine dovedena u pitanje.

Nikad u istoriji atletike letnja sezona nije trebala da počne toliko rano kao ove godine. Već 17. aprila bio je zakazan prvi miting Dijamantske lige u Dohi, ali je zbog koronavirusa on otkazan.

Od 14 mitinga (plus finale) za sada su otkazani svi do juna, to znači čak više od trećine, tačnije pet, dok je jedan pomeren.

Pored Dohe otkazani su mitinzi u Kini (10. maj), Stokholmu (24. maj), Rimu (28. maj) i Rabatu (31. maj).

Stadion Ivana Spanovic, staza Foto: Telegraf.rs

Kina je trebala da bude domaćin dva mitinga i to u razmaku od sedam dana. O domaćinu prvog mitinga trebalo je naknadno doneti odluku dok je drugi miting trebao da se održi u Šangaju 16. maja međutim, za njega je pronađen novi termin i on je pomeren za 13. avgust.

Po postojećem kalendaru sa sajta Dijamantske lige ona će ove godine početi u Americi u Judžinu na stadionu koji trenutno ”trpi” velike promene zbog domaćinstva Svetskog prvenstva koje je pomereno sa 2021. na 2022.

Najbolji svetski atletičari će borbu za dijamante krenuti 7. juna, ako se nešto u međuvremenu ne promeni.

Ivana Španović Ivana Španović se posle silnih povreda spremala za najbolju letnju sezonu karijere Foto: Instagram.com/ivanaspanovic

Potom sledi Oslo 11. juna, pa Pariz 13., London 4. jula, Monako 10., zatim Šangaj 13. avgusta, Gejtched 16., Lozana 20. i Brisel 4. septembra, dok je finale na programu 11. septembra u Cirihu.

Zbog otkazivanja OI verovatno će otkazani mitinzi biti ubačeni u tom periodu, između mitinga u Monaku 10. jula i Šangaja 13. avgusta.

Video: Vodič Ivane Španović za vežbe iz karantina: Evo kako da budete zategnuti kao ona

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA