Legendarna srpska atletičarka ne sme da izlazi iz kuće: Šetam hodnikom koji se pređe u 25 koraka

Nekadašnja svetska rekorderka u trci na 800 metara opisala kako prevazilazi samoizolaciju zbog epidemije korona virusa

  • 4
Vera Nikolić Foto: MN Press

Legendarna srpska atletičarka Vera Nikolić i bivša svetska rekorderka na 800 metara opisala je u razgovoru za Danas, kako izgleda nena svakodnevica u Srbiji, gde zbog korona virusa stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz svojih domova.

Ona ističe da se pridržava preporuka jer želi još mnogo toga da doživi sa svojim unucima.

- Nastavila bi Zemlja da se okreće i bez mene, ako bi mi korona virus došao glave, ali ja bih još toliko toga da doživim i uradim, s mojim unucima pre svega. Zato se pridržavam svega što nam je rečeno. Tako nam je kako nam je…. I ja bih volela da mogu sama do radnje, da viđam ostatak porodice, družim se s prijateljima… Ali ću se strpeti dok ne prođe ovo zlo - rekla je legendarna srednjeprugašica, koja je 1.084 dana bila svetska rekorderka u trci na 800 metara sa 2.00.5 istrčanih na prvenstvu u Velikoj Britaniji.

Ističe kako joj sportski duh pomaže da prebrodi situaciju sa korona virusom.

Ne znam za druge ljude, ali mi sportisti smo dosta jake ličnosti. Kada je počelo vanredno stanje rekla sam sebi „Ovo je viša sila, protiv nje se ne može. Moraš i možeš da izdržiš.“ Što pre prihvatiš stvari to ih lakše prebrodiš. Ako sam nekada mogla da trčim kilometre i kilometre po oranicama, s blatom do kolena, onda mogu i da preživim kućnu samoizolaciju. Da, tada sam imala 16, 17 godina i ništa mi nije padalo teško, ali sam mudrija u 71-oj.

Naglašva da i u samoizolaciji ostaje u formi tako što svako jutro i uveče hoda po 15 minuta hodnikom u zgradi u kojoj živi, koji se pređe u 25 koraka.

Ne mogu i neću po ceo dan da sedim. Na spratu zgrade u kojom živim, hodnik između četiri stana pređe se u 25 koraka, a ja svako jutro i veče 15 minuta hodam tom maršrutom. Ne preskačem ni vežbe za kičmu. Razgibavam se i radeći kućne poslove. Kao i svakoj ženi zatvorenoj u četiri zida, kuća mi nikada nije bila čistija. Samo, moraću ponovo u krug, prostoriju po prostoriju - poručila je Vera Nikolić.

Video: Vodič Ivane Španović za vežbe iz karantina: Evo kako da budete zategnuti kao ona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    3. april 2020 | 09:16

    Ziva bila sampionko, jos mnogo godina. Imaju mlada snag, mnogo da nauce od vas.

  • Maca

    3. april 2020 | 09:40

    Ja zaista neznam zašto niste kupili veći poslovni prostor.tj stan sa marakanom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA