Korona otkazala reprezentativna okupljanja: Pod znakom pitanja i pojedina takmičenja

Srpski atletski savez morao je da menja planove u hodu

  • 0
Serbian open indoor meeting Beograd

Foto: Nikola Tomić

Nakon nekoliko meseci vanrednog stanja uzrokovanim pandemijom korona virusa sport se bio vratio krajem aprila i sve je izgledalo da će se sezona ipak održati koliko toliko bez problema, zakazana su sva takmičenja, domaćini, čak i reprezentativna okupljanja, ali posle novonastalog povećanja broja zaraženih sve je dovedeno u pitanje, prenosi Atlex.

Kada se pomislilo da samo pobedili korona virus on se vratio i preti da dodatno zakomplikuje već komplikovanu sezonu.

Novi talas većeg broja zaraženih već je primorao čelnike Srpskog atletskog saveza da menjaju planove – otkazana su sva reprezentativna okupljanja.

Dobili smo preporuku da nije bezbedno okupljati veći broj ljudi kako smo mi planirali. Ideja je bila da najbolje iz svih uzrasta okupimo nekoliko dana pre državnih prvenstava, nažalost to više nije moguće – počeo je priču za Atlex direktor SAS-a Slobodan Branković.

Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov

Foto: Marko Jovanović

Prvo okupljanje trebali su da imaju mlađi juniore od 6.-13. jula u Kruševcu, ali zbog epidemiološke situacije do toga neće doći, a i sama lokacija takmičenja je još upitna.

Prvi deo sezone, one u Sremskoj Mitrovici, se završio, sledi selidba u Kruševac i pripreme za finale Kupa Srbije za juniore 18. jula, Ekipno prvenstvo za seniore 26. jula i državno prvenstvo za juniore 1. i 2. avgusta. Krajem avgusta takmičenja se ponovo vraćaju u Sremsku Mitrovicu, paralelno sa tim održavaće se i na Vojnoj akademiji, a domaćini kvalifikacija za Kup Srbije Vojvodine i centralne Srbije biće naknadno saopšteni.

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA