≫ 

Četiri godine suspenzije za bivšeg svetskog rekordera u maratonu!

Prekršio je pravilo o prijavi mesta boravka tokom priprema

  • 0
Wilson Kipsang Kiprotich, vilson

Foto: Profimedia

Bivši svetski rekorder u maratonu, Kenijac Vilson Kipsang Kiprotič ovog petka je suspendovan na 4 godine iz atletskog sporta, zbog izbegavanja doping kontrole.

Jedinica za integritet u atletici saopštila je da je 37-godišnji Kipsang suspendovan zbog dva prekršaja kršenja antidopinških pravila.

U obrazloženju odluke stoji da je nekadašnji vlasnik svetskog rekorda u maratonu kažnjen zbog "pogrešnog prijavljivanja mesta na kojima se nalazio te falsifikovanja dokaza i izjava očevidaca".

Kipsang je uslovno suspendovan u januaru, jer se između aprila 2018. i maja 2019. četiri puta nije nalazio na mestu na kojem je naveo da će u tom trenutku biti. Tri takva prestupa tokom 12 meseci donose suspenziju.

Wilson Kipsang Kiprotich, vilson

Foto: Profimedia

Kenijac je 2013. godine u Berlinu postavio svetski rekord u maratonu - dva sata, tri minuta i 23 sekunde. Godinu dana kasnije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, a pobeđivao je na maratonima u Njujorku, Londonu i Tokiju.

Video: Armin Sinančević je najjači Zvezdaš: Dolazak u crveno-bele je ostvarenje snova!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA