Emotivno sećanje kolege na Duška Koraća: Samo ti si mogao da kažeš koliko je velika Rusija....

Dirljivo pismo Raleta Simića

  • 2
Duško Korać Foto: MN Press

Na današnji dan, rođen je legendarni sportski kometator Duško Korać, bez kog smo ostali pre četiri godine.

Prenosi atletskih dešavanja više nikada neće biti isti bez čuvenog Duškovog glasa i još čuvenije emocije, koja je posebno bila rezervisana za Juseina Bolta.

Duško je preminuo 4. januara 2016. godine, pošto mu je sedam dana ranije pozlilo po završetku prenosa odbojkaške utakmice između Jedinstva iz Stare Pazove i TENT-a, kada je silazio iz komentatorske lože na teren.

Iako su mu odmah ukazali pomoć, a on istakao da se oseća bolje, nedelju dana kasnije je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Podsećanje na smrt Duška teško pada mnogima, naročito kolegama koje su sa njim radile, a mnogi ne zaboravljaju da bi mu danas bio rođendan.

Tako je i Radoslav Simić, novinar RTS-a, podsetio da bi danas Duško proslavio 65. rođendan, i to na emotivan način.

- Sami ti si mogao da kažeš koliko je velika Rusija, samo ti si moga da zboriš koliko je snažna Jesenjinova reč, samo ti si mogao da opišeš koliko je lepa Jelena, samo ti si toliko voleo Bolta, samo ti si nestvarno branio čistotu sporta - napisao je Simić, podsetivši na ljubav prema Rusiji, Jeleni Isinbajevoj, Boltu, ali i činjenici da je Korać bio najveći protivnik dopinga u sportu.

Video: Španovićka izvela prvi skok nakon karantina, pa ponosno razvukla osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    4. jul 2020 | 14:17

    Da, pokojni kolega Dusko Korac, moj drug je olicenje sportskog novinarstva, posebno atletike?! Danas bih napunio 65 godina i otisao u zasluznu penziju?! Ovako, otisao je ranije pravo sa radnog mesta iz kabine sa prenosa!? Veliki je bio borac protiv narkotika kod sportista. Ostace mi u secanju sa Kopaonika gde je u mom offisu Drzavne Agencije Tanjug rekao:"Kolega, cuvaj profesiju da ove mlade poducimo istrazivackom novinarstvu?!" Neka mu je laka zemlja da pociva u Bozjem miru!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA