≫ 

Renovira se atletska dvorana na Banjici

Jedini zatvoreni objekat za atletiku u Beogradu, dobiće novi sjaj

  • 0
Atletska Dvorana Beograd

Foto: Nikola Tomić

Nakon 4 godine Atletska dvorana u Beogradu doživljava prvu veću rekonstrukciju koja obuhvata obnovu krova, uvođenje ventilacije u teretanu, pojačavanje osvetljenja i promenu same podloge.

Radovi koji su bili planirani da počnu početkom proleća prvo su bili pomereni zbog pandemije koronavirusa, a potom i zbog loših vremenskih ulova zbog kojih su klubovi zatražili od Srpskog atletskog saveza da im dozvoli da treniraju u dvorani.

Kada su kiše prestale SAS je ponovo zatvorio dvoranu i atletičare su zamenili majstori.

Prvo na šta su se ”bacili” je popravka krova koji je sve više bivao ”povređen”.

Imali smo zahteve klubova da i dalje treniraju u dvorani do kraja juna, ali morali smo da krenemo u rekonstrukciju kako bi spremni dočekali oktobar kada će početi pripreme za zimsku sezonu. Radnici su prvo počeli da obnavljaju krov koji je najveći problem dvorane, a u međuvremenu su ušli i radnici za održavanje ventilacionog sistema. On će prvo biti očišćen, a potom će se sprovesti i ka teretani – rekao je za Atlex direktor SAS-a Slobodan Branković.

Đanmarko Tamberi

Foto: Nikola Tomić

Prostorija u kojoj se u dvorani nalazi teretana nije bila projektovana za to, ali je njena pristupačnost uzrokovala da se sprave tu unesu.

Zbog toga ventilacija u toj prostoriji nje postavljena i atletičari su imali problema bilo sa vrućinom, hladnoćom ili nedostatkom vazduha, ali od naredne jeseni to će biti prošlost. Uskoro kreće instalacija i produživanje ventilacionog sistema i ka ovoj prostoriji tako da će rad u teretani biti znatno prijatniji ubuduće.

Druga faza radova obuhvatiće postavljenje novih redova osvetljenja. Po rečima ljudi zaduženih za rad dvorane na početku njenog rada na krovu je bilo tri reda svetala. Nešto kasnije dodat je još jedan red u sredini, a sada će se dodati po još jedan red pored postojećih iznad kružnih pravaca kao i iznad samog cilja na 60 metara što će omogućiti bolji pregled i jasniju sliku foto finiša.

Serbian open indoor meeting Beograd

Foto: Nikola Tomić

Poslednja treća faza obuhvatiće potpunu promenu same tartan podloge. Zbog problema sa krovom i mnogo ”radnih sati” pravo je vreme za promenu kako se ne bi ušlo u problem kakav postoji tokom leta sa stazama u Beogradu.

Ono što će biti novitet je da će se promeniti boje staza, a koje će zameniti postojeće crvenu i zelenu još uvek se drži u tajnosti.

- Staza je dosta istrošena. Od kada je postavljena 2016. korišćena je u ogromnom obimu, što je pokazatelj da je ovakav objekat bio neophodan Srbiji. Do oštećenja je došlo i zbog problema sa krovom koji je postajao sve veći.

- Kako bi mogli da nastavimo sa stvaranjem još boljih rezultata neophodno je obnoviti podlogu, a osveženje će biti i u novim bojama – istakao je Slobodan Branković.

(Telegraf.rs./Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA