≫ 

Težak udarac: Ivana Španović neće braniti zlato na Svetskom prvenstvu

Povreda zahteva oprez

  • 9
Ivana španovic Foto: Instagram/ivanaspanovic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće braniti zlato na Svetskom prvenstvu u kineskom Nankingu, koje je na programu 19. do 21. marta sledeće godine.

Aktuelna svetska i evropska šampionka u skoku udalj počela je sa rehabilitacijom posle zarastanja slomljene metatarzalne kosti na desnom stopalu i trenutno je u fazi oporavka, a razlog otkazivanja učešća na Svetskom prvenstvu jeste Evropsko prvenstvo u dvorani.

- Evropsko prvenstvo u dvorani je od 5. do 7. marta u poljskom Torunu. Tamo će Ivana braniti niz od tri zlatne medalje, dok u Nanking nećemo ići. Preblizu je šampionatu Starog kontinenta, a opet suviše kasno za planove vezane za sezonu na otvorenom gde su nam Olimpijske igre u Tokiju primarne. Dakle, Ivana neće u Nankingu braniti zlatnu medalju osvojenu u Birmingemu 2018. godine - rekao je njen trener Goran Obradović u intervjuu za Sportski žurnal.

Došlo je do pomaka u oporavku, ali to nije dovoljno.

- Skinula je ortopedsku čizmu i počela s vežbama, koje je vraćaju u ranije stanje, ali mislimo da je ovakva odluka najbolja - zaključio je Obradović.

Video: Ivanić drugim golom protiv Evrope stavio tačku na meč protiv tima s Gibraltara

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    20. avgust 2020 | 10:14

    Nece ona vise da se bori ni za bronzu !!! U zadnjih god.dana je vise na instagramu nego na atletskoj stazi...

  • Момо

    20. avgust 2020 | 10:51

    До неба хвала за учињено!!! Време је за мајчинство!!!

  • LAKI

    20. avgust 2020 | 10:55

    SVE SU ONE ISTE. TAKO I NAĐA HIGL. OTPLIVA TRKU DOBI STAN OD OPŠTINE I LAKU NOĆ. I OVU VIŠE PESAK NEĆE VIDETI. SAMO ONAJ NA MALDIVIMA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA