Spektakl kakav u Beogradu nije viđen: Borba svetskog protiv olimpijskog prvaka na Trgu republike!

Naša prestonica će imati čast da se u njoj na otvorenom bore legende bacanja kugle, Džo Kovač i Rajan Krauzer

  • 2
Atletika, trg republike, bacanje kugle Pred nama je spektakl u četvrtak na Trgu Republike; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug/Guliver/Getty Images/Nikola Tomić/Marko Todorović

Veliki spektakl čeka Beograđane u četvrtak od 18 časova, kada će na Trgu republike biti održan atletski miting u bacanju kugle "Dobaci do 22", na kojem će pored najboljih srpskih takmičara nastupiti i najveće zvezde sveta u bacanju kugle - svetski šampion i legenda ovog sporta Džo Kovač, kao i olimpijski prvak iz Rija Rajan Krauzer.

Amerikanci stižu u Beogradu u sklopu promocije Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će biti održano u Beogradu 2022. godine, a za koji je već počela promocija nakon predstavljanja zvaničnog logoa takmičenja.

Biće to najveći spektakl i najveće sportsko takmičenje koji je naša zemlja ikada organizovala, a kao najava svega šta nas čeka u Beogradu 2022. godine, jeste takmičenje i miting u bacanju kugle, koji će stanovnici ovog grada moći da vide na Trgu republike od u četvrtak.

Zvanični program na Trgu republike počinje od 18 časova, a takmičarski deo mitinga startovaće od 20 časova.

Džo Kovač, Doha 2019 Džo Kovač; Foto: AP/Tanjug

Glavne zvezde mitinga svakako će biti olimpijski prvak iz Rija Rajan Krauzer, koji je 2016. oborio i olimpijski rekord. Njegov najbolji hitac u karijeri je 22.91 m, pa Beograđani mogu da očekuju da sruši magičnu granicu od 22 metra na Trgu republike.

Rajan Krauzer, bacanje kugle Rajan Krauzer; Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Identičan najbolji lični rezultat ima i Džo Kovač, legenda bacanja kugle i svetski šampion iz pekinga 2015. i Dohe 2019. goddine, kao i srebrni sa Olimpijskih igara u Riju.

On i Krauzer godinama vode veliku bitku za najsjajnija odličja, a sada će Beograđani biti u prilici uživo da posmatraju najbolje takmičare sveta kako odmeravaju snage jedan protiv drugog na našem centralnom trgu.

Asmir Kolašinac, Doha 2019 Asmir Kolašinac; Foto: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst

Pored njih, na mitingu će učestvovati i evropski dvoranski šampion iz Praga 2015. godine Asmir Kolašinac, koji ima lični rekord od 21.58 m, a uz njega će biti i Kemal Mešić (najbolji rezultat 20.83 m), Vogdan Zdravković (najbolji rezultat 18.25 m), Veljko Nedeljković (18.43 m) i Elen Zornić i Dino Tumbul.

Miting će se održati uz poštovanje svih mera zaštite propisanih kao deo prevencije zaraze od korona virusa.

Video: Jevrosimović: Beograd će 2022. godine biti centar sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    14. septembar 2020 | 19:03

    Zato su i "renovirali" trg tako kako su ga renovirali, da imaju 22 metra bez drveta i klupice.

  • Šaka jada

    14. septembar 2020 | 20:08

    Kopija zagrebackog Hanzeka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA