≫ 

Marina Živković srušila državni rekord star 35 godina

Članica AK "Partizan Kanjiža" za 19 bodova "preskočila" prethodni rekord iz 1985. godine

  • 0
Marina Živković Foto: Srpski atletski savez

Atletičarka Atletskog kluba „Partizan Kanjiža“ Marina Živković uspela je da postavi novi nacionalni rekord u sedmoboju nakon čak 35 godina.

Marina je na Prvenstvu Srbije u višebojima, koje je održano u Sremskoj Mitrovici, osvojila 5029 bodova, dok je prethodni rekord bio u vlasništvu Olivere Stankov sa osvojenih 5014 bodova, iz Grčke davne 1985. godine.

Na takmičenju su se pored sjajnog nastupa Marine Živković dokazali i Mihajlo Memedović (AK VOŽ), Miloš Erdevički (AK SPB) i Justin Cvetkov (AK ASZ) nastupima boljim od postojećih nacionalnih rekorda i najboljih rezultata.

Mihajlo Memedović (AK VOŽ) oborio je državni rekord u konkurenciji mladjih juniora sa osvojenih 6072 bodova. Miloš Erdevički (AK SPB) postavio je najbolji rezultat u Srbiji u konkurenciji starijih pionira (15.godina) sa osvojenih 4316 bodova. Justin Cvetkov (AK ASZ) postavio je najbolji rezultat u Srbiji u konkurenciji mladjih pionira sa osvojenih 2610 bodova.

Video: Udovičić poručio da je Srbija zemlja atletike i da danas počinje maratonska trka u organizaciji SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA