Otkazan 33. Beogradski maraton

Gajila se nada do poslednjeg trenutka, ali je ipak morao biti otkazan

  • 7
Beogradski maraton Foto: MN Press

Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da bude održan 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije korona virusa, saopštili su večeras organizatori.

- Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton - kaže se u saopštenju Beogradskog maratona.

Organizatori su ranije poslali dopis Kriznom štabu sa predlogom kako bi trka mogla da izgleda, poštujući sve epidemiološke mere, gde bi se trčala samo glavna trka, bez pratećih akcija.

Navode da su nekoliko meseci ozbiljno i predano radili na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Kovid-19, i da su bili spremni da pristupe organizaciji događaja na odgovoran način.

Video: Dobili smo i prve pobednike polumaratona na Serbia marathon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mmmm

    28. septembar 2020 | 22:00

    Nadam se da su sada zadovoljni soferi, gusaci, pusaci i kuckari sto im trkaci nece praviti "guzvu" na ulicama ... bitno je da kuckari uzivaju sve povlastice gde god se pojave pa mogu da setaju pse i na trasi trke (sto smo videli na trci na Tasmajdanu u subotu). Da je vise onih koji trce i bave se sportom a manje onih koji izadju samo da bi kucetu protegli noge i pusaca , ne bi ni bilo mnogih bolestina

  • Mrcke

    29. septembar 2020 | 00:31

    Hvala Bogu. 20 ljudi trci maraton, a ostalih 10 hiljada seta 5 km. Dabogda uvek ga otkazivali!!!!!

  • Vladimir Dj

    28. septembar 2020 | 23:01

    Aj i neka korist od korone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA