≫ 

"Namerno me udario, zbog njega sam ostala bez Olimpijskih igara": Olivera i dalje u šoku zbog napada

Srpska atletičarka se oglasila iz svog doma u Užicu

  • 9

Srpska atletičarka Olivera Jevtić vratila se u rodno Užice posle velikog peha na maratonu u Sofiji kada je jedan manijak nasrnuo na nju i oborio je tokom trke na 10 kilometara.

U izjavi za Večernje novosti naša dugoprugašica prenosi stanje šoka u kojem se nalazi posle neshvatljivog događaja.

- Već u ponedeljak ujutro obavila sam u Užicu brojne lekarske preglede, urađeni su snimci glave i kuka. Uprkos bolovima, pokazalo se da ništa nije polomljeno i to je dobra vest. Rečeno mi je da mirujem još 24 časa i da su prognoze dobre.

Na žalost, za mene kao profesionalnog sportistu, tu je i ona loša vest - da moram da odustanem od novembarskog nastupa u maratonu, jer povrede iako ne toliko teške, nisu nešto sa čime se trče ta 42 kilometra - objašnjava Olivera u razgovoru za Novosti.

Posebno joj je krivo zbog jedne činjenice.

- To je bila šansa da izborim plasman za naredne Olimpijske igre. U ovom trenutku nije poznato da li će biti još prilika za to, jer imamo najave da ih iduće godine neće biti - tužna je 43-godišnja atletičarka.

- Telefon mi se usijao. Objašnjavam svima da sam prošlog meseca imala parcijalnu rupturu lista, da sam se taman oporavila za nove dobre rezultate. Ali šta je tu je. Dobila sam i snimke napada, gledam ih i vidim da je ovaj čovek ciljano na mene nasrnuo. Sakrio je i broj na dresu, a motiv su verovatno ili psihička nestabilnost ovog čoveka ili visok nagradni fond - dodaje Olivera Jevtić.

Video: Dragi moj strahu...: Ivana Španović posle karantina trenira s maskom na stadionu

Jevtićeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moj savet

    12. oktobar 2020 | 22:04

    Je da presavije tabak i tuži organizatora za milionsku odštetu.

  • DARKO 100%

    12. oktobar 2020 | 21:52

    To nije lepo,organizatori bi trebali da obestete Oliveru zbog ovoga jer su stazu trebali da obezbede da nedodje do ovakvih scena

  • Mladen

    13. oktobar 2020 | 02:36

    Ako je ovo prijavljeno takmičenje, organizatora treba kazniti. Ministar za sport Republike Srbije da se oglasi , da reaguje i Ambasada Srbije , ovo je sramota . Ko je čovek koji je ovo uradio ? Olivera treba da dobije obeštećenje, uzimajući u obzir da će propustiti važno takmičenje. Meni lično ovo liči na antentat!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA