≫ 

Zagrevanje pred prelazni rok: Većina atletičara promenila trenere

Još nije poznato kako će izgledati klubovi naredne sezone

  • 0
Evropsko prvenstvo u atletici, Beograd 2017, Milica Emini Foto: Marko Todorović

Do zvaničnog početka novog prelaznog roka ostalo je još oko dve nedelje, neki transferi se već mogu naslutiti, ali i neke promene trenera kao što su odlasci Vedrana Samca i Marije Vučenović od Dragiše Đorđića, Anje i Sare Lukić od Slobodana Stojića, Milice Emini od Kamasija, Miloša Markovića od Milana Šolaje, Veljko Nedeljković od Dragana Perića…

Poslednje takmičenje u kalendarskoj godini 2020. održaće se 7. novembra (10 kilometara na putu). Ubrzo nakon toga uslediće i prelazni rok koji će kao i do sada trajati mesec dana i sastojaće se iz četiri faze u kojoj će u prvih nedelju dana atletičari podnositi zahteve za promenu kluba, a ostale tri nedelje su administrativnog tipa.

Pripreme za novu sezonu su uveliko u toku, atletičari uglavnom znaju plan za nerednu godinu, ali neki još uvek tragaju za novim rešenjima u vidu promene trenera i/ili sredine (kluba).

Već od ranije se zna da su Anja i Sara Lukić u potrazi za novim trenerom nakon prekida saradnje sa Slobodanom Stojićem. Njihov status bi trebalo da se definiše narednih dana nakon novog sastanka sa upravom Crvene zvezde.

Vedran Samac Foto: MN press

Kopljaši Marija Vučenović i Vedran Samac prekinuli su saradnju sa Dragišom Đorđićem Bizijem. Marija je odlučila još letos da počne da sarađuje sa Feđom Kamasijem, a istim putem je od pre neki dan krenuo i Vedran.

Dok je Vučenovićeva u potrazi za novim klubom Samac ne krije želju da i dalje ostane član Srema, ali će morati da sačeka sastanak uprave kluba kako bi se definisao njegov status.

Preponašica Milica Emini ostaje članica novosadske Vojvodine, ali menja trenera i mesto prebivališta.

Učesnica dvoranskog prvenstva Evrope 2017. je nakon godina provedenih u raznim povredama napokon uspela da ih prevaziđe, ali nakon saradnje sa Feđom Kamasijem nije pronašla ni ”zajednički jezik” sa Ferencom Kamasijem tokom leta 2020. godine. Zbog toga je odlučila da se pridruži koleginici iz Hrvatske reprezentacije Ivani Lončarek koja trenira u Sloveniji sa trenerom Albertom Šobom (poznatijim pod nadimkom Berč).

Anja i Sara Lukić Foto: Atlex

Eminijeva se pre nešto više od mesec dana preselila u Ljubljanu gde je već uveliko radi na pripremi za novu sezonu.

Nakon godina saradnje sa Draganom Perićem Veljko Nedeljković će u novu sezonu ući sa novim trenerom. Sjajni mladi kuglaš Crvene zvezde ostaće njen član, ali će raditi sa Milošem Mitovim, trenerom Bogdana Zdravkovića.

Saradnja sa Perićem je prekinuta nakon dolaska Armina Sinančevića jer su obaveze oko dvoranskog rekordera Srbije postajale sve veće. Kako ni jedna strana ne bi trpela i ispaštala obostranu su se složili da je najbolji trenutak da svako nastavi svojim putem.

Šampion Srbije na 400 metara sa preponama Miloš Marković prekinuo je saradnju sa Milanom Šolajom. Nakon godinu dana saradnje Miloš je rešio da u potpunosti započne saradnju sa Ljiljanom Savičin koja je i trener u Crvenoj zvezdi čiji je Marković član.

Video: Španovićka izvela prvi skok nakon karantina, pa ponosno razvukla osmeh

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA