Olimpijska šampionka pod sumnjom na doping, preti joj suspenzija od četiri do osam godina

Američka atletičarka se "mešala u proces utvrđivanja rezultata"

  • 0
Brijana Rolins-Meknil Foto: Youtube / Printscreen

Američka atletičarka, Brijana Rolins-Meknil, ujedno i olimpijska šampionka na 100 metara s preponama, suspendovana je na neodređeno vreme zbog kršenja anti-doping pravila. AIU (Jedinica za integritet atletike) je saopštila da je Rolins-Meknil optužena za „mešanje u proces utvrđivanja rezultata“. Međutim, nije saopšteno o čemu je reč.

Ako se kojim slučajem utvrdi da je kriva preti joj suspenzija od četiri do osam godina, što faktički znači da bi karijeru okonačala na bizaran i zaista loš način.

Ona je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, a tri godine ranije trijumf je odnela i na Svetskom prvenstvu u atletici.

Ako pogledamo njene rezultate, videćemo i da trenutno drži četvrto najbolje vreme u istoriji na 100 metara sa preponama, a ono iznosi 12,26 sekundi. Osvojila je i srebrnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu 2016. godine na 60 metara sa preponama.

Video: Strahinja Jovanćević drugi u skoku u dalj na Serbian openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA