≫ 

Oboren svetski rekord u troskoku u dvorani: Momak iz Burkine Faso prvi leteo preko 18 metara!

Ugo Fabris Zango došao do velikog uspeha

  • 1
Ugo Fabris Zango

Foto: Youtube / Printscreen

Sjajan rezultat već na početku nove atletske sezone. Osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu, Ugo Fabris Zango ostvario je svetski rekord u troskoku dvorani, skočivši čak 18,07 metara.

Ovaj momak kojem je tek 27 godina i dolazi iz Burkine Faso dodao je 15 centimetara prethodnom rekordu koji je držao njegov trener Tedi Tamgo još od 2011. godine, a ujedno je postao prvi čovek koji je „leteo“ preko 18 metara u dvorani.

Takmičenje je započeo prestupom, ali je već u drugom krugu postavio važećih 17,33 metara. U trećoj seriji je ponovo prestupio i niko nije slutio da će gledati istoriju. U četvrtom krugu je popravio rezultat na 17,61 metara, u petoj seriji je bio još devet centimetara bolji, a najbolje je ostavio za kraj.

U šestoj, ujedno i poslednjoj seriji, Zango je skočio čak 18,07 metara i tako daleko iza sebe ostavio Melvina Rafana iz Francuske sa 16,98 metara kao drugoplasiranog, odnosno Žan-Marka Pontvijana sa 16,49 metara na trećem mestu.

Zango je postao prvi sportista iz Burkine Faso koji je postavio neki svetski rekord i prvi afrički sportista koji je postavio svetski rekord u muškim skokovima. Prethodni Ugov rekord u troskoku iznosio je 17,77 metara i takođe je ostvaren u dvorani. Na otvorenom je najdalje skočio 17,66 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine.

Video: Sa lepom Ivanom nema šale: Ovako bije Španovićeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA