Srpski skakač udalj pobedio sprintera u trci na 60 metara: Jovančević ispunio normu za EP

Strahinja Jovančević uspeo je da pobedi Aleksu Kijanovića

  • 0

Dvoransko prvenstvo Beograda obeležila je trka na 60 metara u muškoj konkurenciji gde je skakač udalj Strahinje Jovančevića uspeo da savlada Aleksu Kijanovića i da sa 6,73s ispuni normu za dvoransko Evropsko prvenstvo i u ovoj disciplini.

Nakon punih 6 godina Aleksa Kijanović je doživeo prvi poraz od nekog domaćeg atletičara na najkraćim sprinterskim deonicama.

Te 2015. poslednji put neki srpski atletičar uspeo je sprintera BAK-a, a tad Partizana 1945, da pobedi na 60 i 100 metara.

U izuzetno dramatičnom finalu prvenstva Beograda Strahinja Jovančević je istrčao savršenu trku od početka do kraja i kroz cilj prošao ispred rekordera Srbije u ovoj disciplini u vremenu od 6,73 sekundi i tako je ispunio normu za dvoransko prvenstvo Evrope i u ovoj disciplini. Kijanović je trku završio sa 6,75 sekundi čime je potvrdio normu za kontinentalni šampionat (6,77s).

Bronzanu medalju je osvojio Miodrag Tresojević sa izjednačenim ličnim rekordom od 6,97 sekundi, a četvrti je bio Stefan Mihajlov sa novim ličnim rekordom od 6,98 sekundi.

Njih četvorica su trčala ispod sedam sekundi, a peto mesto sa 7,01 sekundi zauzeo je Nemanja Bulajić, dok je na opšte iznenađenje svih 16-godišnji Ognjen Marsaenić iz crnogorskog Lima iz Berana istrčao ubedljivi novi lični rekord 7,02 sekunde, bez dana treninga u uslovima u zatvorenoj prostoriji.

To je ujedno i novi juniorsko rekord Crne Gore. Sedmi je bio junior Zvezde Stefan Kaljuš sa 7,12 sekundi dok je osmo mesto osvojio Marko Tasić sa 7,17.

Video: Ivana Španović i Strahinja Jovančević najbolji atletičari Srbije u 2019.

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA