≫ 

Zvezda jedina misli na seniore: Atletski spektakl u nedelju u dvorani!

Vreme je za zimska atletska takmičenja

  • 0
Serbian open indoor meeting Beograd Foto: Nikola Tomić

Kako Atletski savez Beograda ne dozvoljava seniorima da takmiče na njihovim takmičenjima oni koji su najbitniji za Srpsku atletiku su tako uskraćeni za takmičenja, ali će AK Crvena zvezda u saradnji sa Srpskim atletskim savezom organizovati miting u nedelju 24. januara u Atletskoj dvorani.

U možda i najvažnijoj godini za Srpsku atletiku u ovom veku, kada reprezentaciju, godinu dana pre dvoranskog Svetskog prvenstva kojeg smo domaćini, treba da ”ispliva” iz treće lige Ekipnog prvenstva Evrope, seniori moraju ’’rukama i nogama da se bore’’ kako bi imali takmičenje, prenosi specijalozovani portal Atlex.

Kako ASB ne dozvoljava da seniori nastupe VK na njihovim takmičenjima atletski klub Crvena zvezda uzela je inicijativu, kako to dolikuje velikom klubu, da organizuje takmičenje za svoje, ali i sve seniore kojima je ono potrebno.

Iako svi traže takmičenje niko sem Zvezde se ”nije setio” da organizuje svojim atletičarima novo nadmetanje. U saradnji sa Srpskim atletskim savezom najuspešnijih srpski atletski klub organizovaće miting u nedelju 24. januara sa početkom u 12 časova.

Atletska Dvorana Beograd Foto: Nikola Tomić

Takmičenje će biti otvorenog tipa i moći će da se prijave svi seniori i stariji juniori. Doneta je odluka da pravo nastupa imaju isključivo ove dve starosne grupe kako se ne bi pravila velika gužva sa jedne strane, a sa druge to su najbitniji uzrasti koji pritom imaju najmanje takmičenja, pogotovo seniori. Miting se pravi za njih, kako bi ipak mogli da povežu nekoliko takmičenja pre državnog prvenstva 6. i 7. februara i za Tromeč i Balkanijadu (ako se budu održala ova reprezentativna takmičenja).

Još jedan razlog zbog kojeg neće biti moguć nastup mlađima je taj što će u subotu 23. januara biti održano mlađe juniorsko prvenstvo Beograda.

Na mitingu biće održane discipline 60 metara prepone (st. juniori, seniori), 60, 200, 400 i 800 metara te tehničke discipline skok udalj, skok uvis, troskok i skok motkom. Sve discipline biće održane i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Što se startnine tiče ona iznositi 500 dinara (5 evra), ali samo za takmičare čiji rezultat po ”mađarskim tablicama” je vredniji manje od 950 bodova ili nisu reprezentativci Srbije.

Prijave se šalju na akcrvenazvezda@yahoo.com

Video: Za ovu devojku trčanje je na prvom mestu, iako je smatraju najseksi sportistkinjom sveta

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA