≫ 

Završen atletski spektakl u Beogradu: Ivana pobedila, istorijski skok Duplantisa, rekord Sinančevića

Nekoliko sjajnih rezultata na Serbian Open mitingu

  • 19

Šesti "Serbian open indoor miting", atletski spektakl koji je održan u Beogradu, završen je uz pobedu Ivane Španović, rekord Srbije od strane Armina Sinančevića i umalo svetski rekord koji je jurio Šveđanin Armand Duplantis!

Duplantis je postao prvi atletičar koji je motkom u Srbiji ikada preskočio granicu od šest metara, da bi na kraju preskočio i 6.10 i ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni. Zatim je napao granicu od 6.19, ali iz dva pokušaja nije uspeo da je preskoči. Treći put nije ni skakao zbog umora.

Šveđanin je za najboljeg atletičara na mitingu dobio ček na 3.000 evra koji mu je uručio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, dok je Armin Sinančević dobio nagradu za drugog najboljeg atletičara od 2.000 evra.

Ivana Španović je takmičenje završila sa skokom 6.71 koji je ostvarila u petoj seriji, dok je Sinančević u drugoj kuglu bacio 21.25 i tako je postavio rekord Srbije.

Lazar Anić je bio drugi u skoku udalj za muškarce. Skočio je 7.91 koliko i Izmir Smajlaj, ali je Albanac završio prvi zato što je njegov drugi najbolji skok bio od Anićevog.

Ana Lukić je trčala 8.21 metara na 60 metara sa preponama i ostvarila je svoj lični rekord, dok je Aleksa Kijanović zauzeo drugo mesto u trci na 60 metara sa vremenom 6.75.

Luka Trgovčević je sa 7.85 pobedio na 60 metara prepone (drugi je bio Hasan Fofana sa 7.86), Britanka Morgan Lejk je bila prva u disciplini skok uvis za žene, jer je "prebacila" 1.96. Crnogorka Marija Vuković je stala na 1.89!

Podsetimo, takmičenje je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić:

- Veoma sam srećan i ponosan zato što je Beograd jedan od retkih gradova u kom se  održava takmičenje. Hvala Atletskom savezu i sponzorima koji su dali novac, ovo je sportsko takmičenje priprema za ono što nas čeka naredne godine, a to je Svetsko dvoransko prvenstvo. Proglašavam takmičenje otvorenim.

Malo pre Vesića, javnosti se obratio i prvi čovek SAS-a Veselin Jevrosimović. Zatim i potpredsednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da pozdravim potpredsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova, kao i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Večeras će nastupiti veliki broj atletičara iz zemlje i sveta, gledaćemo evropske, svetske i olimpijske šampione. Zahvaljujem se gradu Beogradu kao i Ministarstvu za omladinu i sport na sredstvima koje su nam donirali, hvala i kompaniji Red Bul, Sava Osiguranje, Volksfagen i Komtrejdu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • valjevac

    24. februar 2021 | 19:14

    Nikada lošiji tv prenos. Pored ovakvih komentatora koji sa atletikom nemaju blage veze upropašćeno jedno veče za uživanje.

  • Djenka

    24. februar 2021 | 20:15

    Ne preskače se lestvica nego letvica. Ne podiže se lestvica (izraz koji pogrešno koriste svi od političara do novinara poslednjih godina), niko ne diže merdevine. Izraz koji znači stremljenju ka boljim rezultatima, uzet iz atletike (skoka u vis) PODIĆI LETVICU ne LESTVICU

  • Bruka

    24. februar 2021 | 20:46

    Dokle ce se obracati i javljati ZAMENIK, a ne PRVI covek?!Sta radi taj gradonacelnik?Za sta prima pare?Zasto je izabran?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA