Duplantis posle rekorda na "Serbian openu": Osećam da je i rušenje svetskog blizu!

Pogledajte kako je Šveđanin skočio preko šet metara u Beogradu

  • 0

Zahvaljujući skoku motkom od 6.10 metara, švedski atletičar Armand Duplantis proglašen je za najboljeg na šestom "Serbian open indoor" mitingu koji je u sredu održan u Beogradu.

Duplantis je ujedno postao i prvi atletičar kom je pošlo za rukom da u glavnom gradu Srbije preskoči granicu od šest metara ikada, a u dva navrata pokušao je i da obori svetski rekord koji iznosi 6.18 metara.

Dva puta se zaletao i obarao lestvicu, treći put je odustao zbog umora, a nedugo psole tih skokova je rekao:

- Osećam se sjajno. Pre mitinga sam imao malih problema sa tetivama, i to je verovatno jedan od razloga što sam se brzo umarao. Moje noge su bile "mrtve" i "umorne", a za svetski rekord jednostavno morate da budete savršeno spremni.

- Sjajno je to što sam postao prvi koji je u Srbiji skočio preko šest metara. Želim u svakoj zemlji da skočim preko šest metara. Što se tiče priprema za OI, stvari idu u dobrom pravcu. Želim najpre da budem spreman za EP. Osećam se dobro i osećam da je svetski rekord blizu - rekao je Duplantis.

Na pitanje da li od sada možemo da ga zovemo "Serbo", aludirajući na to da mu je inače nadimak "Mondo", Duplantis je uz osmeh rekao:

- Da, možete da me zovete kako god želite!

U nastavku pogledajte i Duplantisov istorijski skok:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA