≫ 

Španović: Zadovoljna sam, biću spremna za EP

Srpska šampionka sprema se da napadne svoju četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope

  • 0

Ivana Španović spremna je za Evropsko prvenstvo u Poljskoj sledeće nedelje (od 5. do 7. marta) u Turinu Poljska, gde će pokušati da postane prva žena koja je četiri puta zaredom osvajala titulu prvaka Evrope.

Ivana je posle pobede na Serbian openu istakla da je spremna i da se nada skokovima preko 6,90 metara,

- Ovo je malo specifično takmičenje bilo, jer je sedam dana pred veliko takmičenje, a ja obično tada ne skačem, a druga stvar je što sam skakala bez trenera, pa me i to malo omelo.

- Okej je bilo, ništa spektaularno, ali me hrabri da ću biti sledeće nedelje na preko 6,90 da bih odbranila titulu - kaže Ivana.

Serbian open, Atletika Foto: Nikola Tomić

Na pitanje da li ima dovoljno vremena da se sve posloži naša šampionka kaže:

- Nikad bolje treninge nisam imala od kako sam se vratila posle povrede. Ali, činjenica je da odsustvo sa takmičenja ostavilo neki trag.  Evo i sad idem da završim trening, pa da se  odmorim pet, šest dana i onda me čeka takmičenje.

Videli smo da ti je Duplantis čestitao:

- Imamo zajedničkog mendžera, pratimo se međusobno i podržavamo. Srećna sam što je ovaj miting ovako izgledao, kao jedan od svetskih mitinga na kojima sam učestvovala.

Drago mi je da je toliko svetskih zvezda bilo na jednom mestu i da su ljudi mogli da ih vide i nadam se da su uživali.

Planovi za dalje, čekaju vas Olimpijske igre?

- Računamo da će biti Olimpijada i tako se spremamo. Posle EP imam nekoliko dana odmora, ako zaslužim i krećem sa pripremama uza Olimpijske igre. U maju treba da imamo nekoiliko mitinga, videćemo gde ćemo moći da nastupamo.   Pričamo o Olimpijadi kao kruni moje karijere i to se nije promenilo - rekla je Ivana.

Video: Španović skokom od 6,71 metara u petoj seriji do pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA