≫ 

Jaka poruka Ivane Španović: "Ne živim i ne zavisim od tuđih mišljenja, čujemo se posle Igara"

Srpska atletičarka doživela je povredu na poslednjem treningu pred odlazak na Evropsko prvenstvo

  • 12
Ivana Spanovic

Printscreen

Ivana Španović najbolja srpska atletičarka, obratila se javnosti posle vesti da ne ide na Evropsko prvenstvo u Torunu ( 5- 7. mart) zbog povrede koju je doživela.

Ona se povredila na poslednjen tehničkom treningu u Beogradu.

Podsetimo, ona se krajem januara vratila posle punih 16 meseci pauze i odmah se popela na podijum u Diseldorfu. Potom je imala odlične rezultate i usmerila sav fokus ka Evropskom prvenstvu, kao kruni zimske sezone.

Posle objavljivanja vesti o povredi bilo je dosta komentara, a Ivana se obratila putem svog youtube kanala sa jasnom porukom:

- Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikaicje sačuvati za sledeći vikend kada sam mislila da ću se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope. Ali, izgleda da to nije plan za mene.

- Dobila sam mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim, da potvrdim da sam doživela povredu na treningu u Beogradu, na poslednjem tehničkom treningu, pred put u Torun.

- Razlog više što sam htela da se obratim, jer želim da moje obraćanje ima neku svrhu. Cela ideja uopšte mene u sportu i mene u atletici jeste bila ta što potreba da se dokažem samoj sebi i radim na svojoj psihi i da odlazim svakodnevno na treninge kako bi se naučila samodisciplini, odnosu prema sebi i ljudima sa kojima radim.

- Rezultati koje sam postiugla govore samo za sebe i ne treba o njima pričati. Svaki uspeh je ekvivalent hiljadama neuspešnih pokušaja treninga da se napravin razlika u odnosu na nekog drugog takmičara -kaže Ivana u dahu i dodaje:

- Ja se retko oglašavam kad za tim nema neke potrebe. Ono što želim da naglasim je da, ako se u samom procesu ne uživa dovoljno i da ako nisi svestan okruženja i onoga što radiš krajnji ishod nema tu težinu koju treba da ima.

- Neizmerno sam tužna što ne odlazim u Torun, najviše zbog toga što jer je cela prošla godina bila u znaku pandemije. Uz sve to došla je i povreda, od koje sam se oporavila, a onda je došla zima i zatvorili su nam halu u Novomsadu. Počela sam da treniram u Beogradu.

Ivana Španović

Printskrin: Youtube/ivana spanovic official

- Nije kraj i kad budem sutra otišla da snimim, nadam se da neće biti strašno i da ću moći da s vratim treninzima koliko već sledećeg dana. Pripreme za Tokio ostaju iste i prvi miting Dijamantske lige u maju i naravno najveći cilj je Tokio, a to će biti moje poslednje igre. Želim da budu moje najbolje Igre do sada.

- Ako mogu ikakav savet da dam bilo kome je da nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite i da utiču na ono što radite.

- Radite na sebi, to nikada nije bačeno vreme i protraćen trud. Fokusirajte se na ono što volite i što vas ispunjava. Ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam. Nekad sa uspehom, nekad sa manjim uspehom, mislim da je kretanje najbitnije. Hvala na podršci i obaveštavaću vas kako ide oporavak i  čujemo se posle Olimpijskih igara da sumiramo utiske o sezoni. - poručila je Ivana.

Video: Španović skokom od 6,71 metara u petoj seriji do pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    28. februar 2021 | 18:39

    Nema spustanja na nivo zavidnih i ljubomornih ljudi, mora shvatiti da su mezadovoljni svojim zivotom, Novak i ona su im samo izgovori da nekoga opljuju.

  • Baki

    28. februar 2021 | 18:47

    Ostani i budi, ono što jesi, jer ti si sampion, nas i svoj😘

  • Ноле

    28. februar 2021 | 19:49

    Да не освојиш више ниједну медаљу а освојићеш је сигурно у Токију остаћеш упамћена као велика шампионка.А,свако онај ко је имао прилике да гледа бар један твој тренинг који траје као четири фудбалске утакмице зна какав си упорни фанатик у свом раду и тренингу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA