≫ 

Trgovčević, Lukić i Kijanović bez polufinala EP

Slab dan za srpske atletičare na Evropskom prvenstvu

  • 0
Aleksa Kijanović Prvenstvo Srbije za seniore, Atletika Foto: Nikola Tomić

Luka Trgovčević, Anja Lukić i Aleksa Kijanović ostali su bez plasmana u polufinale na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Torunju (Poljska). Trgovčević je završio svoje takmičenje u kvalifikacijama na 30. mestu na 60 m prepone rezultatom 7.91 s.

- Nažalost smo imali dva prestupa u startu, a malo vremena da odmaramo. Na treci start sam se osećao malo umoran, ali tako je bilo svima. Problem je što to utiče na rezultat, pa smanjuje šanse da se ulazi sa vremenom. Šteta, još uvek mislim da sa ličnim rekordom je polufinala bio jedan moj realni domet”, rekao je Luka.

U istoj discipline samo u ženskoj konkurenciji, Anja Lukić bila je peta u grupi, a u ukupnom splanu zauzela je 36. Mesto. U polufinale je prolazilo 24 atletičarke.

- Nisam istrčala baš najbolje trku, ali sam zadovoljna svojim prvim nastupom na velikom takmičenju. Moja grupa je bila baš jaka, četvrto mesto je bilo 8.10 s, tako da nisam imala sreće sa grupom - izjavila je Anja.

Anja Lukić Foto: Atlex

Aleksa Kijanović završio je svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu u dvorani, trećim mestom u grupi na 60 m rezultatom 6.75 s. U ukupnom plasmanu on je zauzeo 32.mesto.

- Nisam zadovoljan, ali nisam ni razočaran. Svaka grupa pre mene je imala start iz prvog puta, a moja iz trećeg. Rezultatski nije toliko loše, s obzirom na to sam trčao sa bolom u nozi, ali nije bilo dovoljno za polufinale - rekao je Aleksa.

Video: Srpski atletičar pobedio na Serbian openu u trci na 60 metara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA