Počeo sedmi ciklus projekta: Telenor - Brzinom do zvezda

Cilj ovog projekta je promocija sporta i fizičke aktivnosti među najmlađima, kao i popularizacija atletike

  • 0

Kompanija Telenor i  Srpski Atletski Savez, pokrenule su sedmi ciklus projekta "Brzinom do zvezda" sa ciljem aktivne  promocije sporta i fizičke aktivnosti među mlađim osnovcima i popularizacije atletike kao osnovne sportske discipline koja je sastavni deo svih grana sporta. U sklopu ovogodišnjeg projekta biće održane 32 manifestacije u 26 gradova i 15 beogradskih opština na kojima će učestvovati 350 škola. Tokom takmičenja biće primenjene sve epidemiološke mere koje su donete od strane Vlade Republike Srbije i usaglašene sa lokalnim kriznim štabovima.

- Bavljenje sportom i fizička aktivnost veoma su važni za pravilan rast i razvoj dece, što je postalo posebno važno tokom poslednjih godinu dana koje je obeležila pandemija virusa COVID-19. Ovim projektom u prvi plan stavljamo decu i sportske aktivnosti koje pospešuju njihovo fizičko i mentalno zdravlje i razvijaju sportski duh, strogo poštujući sve mere i odluke Kriznog štaba - kaže Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru.

Novi ciklus počeo je u Vršcu i Ćupriji, gde se takmičilo oko 120 dece uzrasta devet i deset godina, a dobili smo i prve pobednike. To su Mateja Radosavljević (OŠ „Mladost“, Vršac) i Jovan Jovanović (OŠ „Đura Jakšić“, Ćuprija) u kategoriji dečaka, i Nevena Stamenković (OŠ „Mladost“, Vršac) i Nikolina Jovanović (OŠ „Đura Jakšić“, Ćuprija), u kategoriji devojčica. Uz još 14 dečaka i 14 devojčica, oni su izborili plasman u veliko finale koje će se održati u junu 2021. godine u Beogradu. Sledeće takmičenje održaće se danas, 9. aprila, u Zemunu.  

brzinom do zvezda telenor ass Foto: Nemanja Ilić

- Sa puno želje i energije ponovo smo pokrenuli projekat posle godinu dana. Interesovanje je zaista veliko. Praktično nismo ni startovali ni najavili početak, a već sada nam se javljaju novi gradovi i škole, raspituju se da li mogu da se priključe akciji sledeće godine. To nam pokazuje da radimo pravu stvar, uz poštovanje svih mera i odluka lokalnih kriznih štabova. Prilagođavamo se situaciji, bez remećenja suštinske misije našeg projekta. Interesantno je da smo akciju počeli u Vršcu, koji nam se po prvi put pridružio u ovom, sedmom ciklusu, dok su pobednici u Ćupriji rođeni brat i sestra, blizanci, što je zaista kuriozitet. Disciplina, koncentracija i brzina su tri ključne reči koje će pratiti ovaj ciklus - izjavio je Nemanja Ilić, koordinator i idejni tvorac akcije "Brzinom do zvezda".

brzinom do zvezda telenor ass Foto: Nemanja Ilić

Finalisti takmičenja po gradovima (8 dečaka i 8 devojčica) izboriće direktan plasman na veliko "Telenor-super finale" koje će se biti organizovano u Beogradu, sredinom juna 2021. godine. Uz standardno takmičenje u sprintu (afirmaciji pokreta i brzine), na manifestacijama će biti organizovane i druge sportske i kulturne aktivnosti, shodno mogućnostima i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA