Došla je da gleda takmičenje, a onda uzela zlato: Svetsko atletsko čudo Adriana Vilagoš u Telegrafu!

Iako je čak pet godina mlađa od svojih rivalki Adriana (17) bez problema pobedila na takmičenju Evropski bacački kup za mlađe seniorke

  • 2

Adriana Vilagoš nastavlja da oduševljava atletski svet. Devojka koja ima tek 17 godina predstavlja pravu "noćnu moru" za starije rivalke u bacanju koplja.

Ovoga puta je "počistila" sve rivalke starije od nje pet godina na Evroskom bacačkom kupu za mlađe seniore i seniore u Splitu.

Njeno koplje, koje je seniorske težine 600 grama, letelo je do 60.22 metara i do ubedljivo prvog mesta. Druga takmičarka bacila je čak četiri metara manje.

Zanimljivo je je Adriana bila na pripremama u Splitu i nije imala u planu da nastupi na takmičenju, jer nije bilo njene kategorije mlađih juniorki.

Ipak, na nagovor organizatora je odlučila da nastupi sa starijim devojkama po 5, 6 godina od nje i sve ih je pobedila.

- Nisam očekivala da ću pobediti. Mislila sam da nastupim samo zbog iskustva. Na kraju, jako sam se iznenadila i osvojila sam zlato i veoma sam srećna. Nisam znala da sam u takvoj formi i da ću baciti ovoliko. Takmičila sam se sa devojkama koje sam gledala samo na televiziji. - kaže Adriana i dodaje:

- Imali smo u planu neka druga takmičenja. Bio je plan da se takmičim na EP za juniorke do 18 godina u Rijetiju, ali je ono otkazano. Tako da sam gledala da onda bacam što više na drugim takmičenjima.

Ona ističe da je ove godine čekaju dva takmičenja u njenom uzrastu:

- Sada imam Evropsko prvenstvo u Talinu za U20 godina i Svetsko prvenstvo u Keniji

Na žalost, Adriana ne može da se takmiči na Olimpijskim igrama čak i kjakada bi bacila normu (65 metara) jer joj ne dozvoljavaju godine.

- To je baš loše, i pre sam imala norme za EJOF  (Evropske Olimpijske igre mladih), pa nisam mogla da idem zbog godina. Prošle godine sam razmišljala "šta sad može da se desi i desila se korona". Trenirali smo uglavnom kod kuće tokom korone, ali falila su mi bacanja - kaže mlada atletičarka.

Ono što je očekuje kasnije u karijeri su Olimpijske igre Pariz 2024.

- To mi je veliki san. Ne mogu da kažem šta bih mogla da uradim, ali treniraću naporno pa ćemo videti kako će biti - kaže Adriana.

Video: Prelepa atletičarka je plakala kad je morala da napusti severnu tribinu

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TKo

    10. maj 2021 | 14:15

    Samo polako. Vreme je pred ovom devojkom. Želim joj sreću i uspehe mnogo godina.

  • Тодорић

    10. maj 2021 | 17:51

    У складу са презименом,СВЕТЛОСНИ УСПЕХ.Вилагош на мађарском значи Светло,ОСВЕТЉЕНА,и прориче јој СВЕТЛУ БУДУЋНОСТ.Срећно,дете!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA