I od Bolta postoji neko brži! Američki tinejdžer srušio rekord čuvenog sprintera star 18 godina

Da li nas u budućnosti čeka novo pomeranje granica na sprinterskim disciplinama?

  • 0
Erion Najton

Foto: Youtube / Printscreen

Dugo smo mislili da se neće pojaviti neko ko je približno tako dobar kao što je to bio Jusein Bolt. Čuveni atletičar sa Jamajke oduševljavao nas je svojim trkama na kojima je obarao svetske rekorde i upisao se u istoriju kraljice sportova.

Međutim, čini se da se sada pojavio neko još bolji. Američki tinejdžer, Erijon Najton pretrčao je 200m za svega 20 sekundi i 11 stotinki u noći između ponedeljka i utorka na mitingu u Džeksonvilu, čime je postavio rekord u kategoriji kadeta (U18) koji je do sada držao čuveni sprinter sa Jamajke.

Sa vremenom od 20,11 sekundi (uz vetar u leđa, +1,6 m/s), Najton je poboljšao Boltov rekord za dve stotinke (20,13 sekundi bez vetra) koji je bio postavljen davne 2003. godine. Njemu još nije ni 17 godina, što je zaista impresivno.

Rođen je u januaru 2004. godine i drži rekord na distanci od 100 metara sa vremenom 10,16 sekundi, a isto tako vodi na četiri puta dužoj distanci sa vremenom od 47,48 sekundi.

Video: Šesti Serbian Open Indoor Meeting humanitarnog karaktera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA