≫ 

Olivera Jevtić trijumfovala na polumaratonu, Nevena Jovanović najbrža na maratonu u Beogradu

U muškoj konkurenciji u polumaratonu pobedio je Milan Mitrović, dok je Rumun Stojka bio prvi na maratonu

  • 0

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je danas u polumaratonskoj trci na Beogradskom maratonu.

Jevtićeva je kroz cilj 34. izdanja trke prošla u vremenu - 1.17,47. Drugo mesto osvojila je Katalin Kovač iz Mađarske, a treće Biljana Cvijnović

U muškoj konkurenciji pobedio je Milan Mitrović - 1.09,367, ispred Kenijca Stenlija Kiprutija i Alima Imamovića.

Rumun Silviu Stojka i srpska atletičarka Nevena Jovanović pobednici su u maratonskoj trci! Stojka je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2.34, 43, ispred srpskog atletičara Marka Rankovića (2.37,15) i Grka Nikolaosa Santisa (2.48,52). Jovanović je trku završila u vremenu 3.12, 27.

U maratonskoj trci učestvovalo je oko 1.000 takmičara, a u polumaratonskoj 4.000.

Usled propisanih epidemioloških mera, ali i preporuka organizatora, manji broj Beograđana, nego inače, pratio je uživo Beogradski maraton. Ipak, podrška maratoncima nije izostala, a za dobru atmosferu bili su zaduženi trubači i bubnjari.

Bubnjari su pravi ritam trkačima davali kod Brankovog mosta, ispred murala posvećenog Dragoljubu Đuričiću, velikom prijatelju Beogradskog maratona, koji je tu oslikan upravo na zahtev maratonaca.

Maraton je održan pod sloganom „Bez barijera", a prvi put u istoriji nije održana Trka zadovoljstva, umesto koje je, shodno sloganu, održana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA