Surovo iskrena Ivana Španović: Imala sam rezultat za treće mesto, tako se i osećam

- Nisam pristalica novih pravila, možda se sviđaju publici, meni ne - iskrena je srpska atletičarka

  • 0
Prvenstvo Srbije za seniore, Atletika Foto: Nikola Tomić

Nova atletska sezona donela je i nova pravila u Dijamantskoj ligi, a to je da posle pete serije, takmičenje nastavljaju atletičari koji imaju najbolja tri rezultata, dok je pobednik onaj sa najboljim učinkom u šestoj seriji (superfinalu).

Upravo ta činjenica je omogućila Ivani Španović da trijumuje u Firenci ovog četvrtka i nagovesti odličnu formu uoči Olimpijskih igara u Tokiju ovog leta.

Ipak, Ivana podvlači da nije pobornik novog sistema takmičenja.

- Iskreno, nisam podržavalac uvođenja novih pravila na ovaj način. Možda je to za publiku interesantno, ali što se mene tiče i večerašnjeg nastupa realno imala sam rezultat za treće mesto, tako se i osećam - rekla je Španovićeva.

Ivana je istakla da veruje da dobre promene zahtevaju i određeno vreme navikavanja.

- Propuštala sam dve serije zbog bola u stopalu, ali na kraju smo ipak odlučili da probam da skačem šestu seriju koja mi je na kraju donela i drugu pobedu na takmičenjima ove sezone. Nastavićemo sa treninzima, fokus će biti na sprintu, a manje na skokovima kako bi se stopalo oporavilo što pre - rekla je Španovićeva.

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je na ovom mitingu i novi rekord po pobedama u Dijamantskoj ligi, pošto je ovo bila njen 13. trijumf od formiranja tog takmičenja.

Video: Ivana Španović započela novu sezonu odličnim skokom u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA