≫ 

Nove atletske zvezde super finala dečijeg atletskog takmičenja

Ovo su najbrža deca Srbije i buduće atletske zvezde

  • 0
Brzinom do zvezda Foto: SAS

Nakon više od dva meseca i 37 gradova i opština, takmičenje sedmog ciklusa „Brzinom do Zvezda” u organizaciji Telenora i Srpskog Atletskog Saveza, došlo je do samog kraja.

Veliko super finale održano je na stadionu Partizana (JNA) u fenomenalnoj atmosferi koja je pratila ovo takmičenje od samog početka, i dobili smo nove pobednike. To su Mateja Radosavljević (OŠ Mladost, Vršac) u kategoriji dečaka i Milica Zanze (OŠ Žarko Zrenjanin, Apatin) u kategoriji devojčica koji su se izborili za prvo mesto među 260 dece iz 26 gradova Srbije.

Brzinom do zvezda Foto: Promo

- Za ova dva meseca, takmičenje je u potpunosti ispunilo sva očekivanja, a to se, pre svega, odnosi na razvoj i popularizaciju atletike, kao i promovisanje sporta i fizičke aktivnosti među osnovcima. U takmičenju su učestvovala deca iz 170 osnovnih škola širom Srbije, ali ono što je najvažnije - bili su u prilici da se druže i da im se na interesantan način približi atletika, kraljica svih sportova”, rekla je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru.

U cilju dodatne motivacije kompanija Telenor je obezbedila vredne nagrade za pobednike. Polufinalisti, njih 32. dobilo je učešće u Telenor atletskom kampu „Brzinom do zvezda“ u Katićima, dok je 16 super finalista dobilo vredan Telenor paket. Pobednici VII ciklusa uz ponosne pehare koje su poneli svojim kućama dobili su i vredne nagrade - mobilni telefon, letovanje u Grčkoj za svoju porodicu, ali tu su i nagrade za školu iz koje dolaze, učiteljicu i njihove drugare iz klupe.

Video: Ovo su najbrža deca u Srbiji: Nade naše atletike i sprinta u konačnom obračunu na 50 metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA