Srpski atletičari "brane" tvrđavu: Ovako izgleda atletska staza u Smederevu za Balkanijadu

Balkansko prvenstvo biće održano predstojećeg vikenda 26. i 27. juna

  • 2

Trebao je Novi Pazar po drugi put da ugosti najbolje atletičare 21 države iz Balkanske federacije međutim, epidemiološka situacija sa koronavirusom pre neka dva meseca nije bila najbolja pa je Srpski atletski savez bio primoran da u kratkom vremenskom periodu pronađe novo rešenje.

Stadiona u Srbiji ima, ali smeštajni kapaciteti su bili glavni problem da neki od novih atletskih objekata bude organizator ovog spektakla pa je tako za novog domaćina proglašen Beograd.

Atletska staza Smederevska tvrđava

Foto: Jovana Milivojević

Iako prestonica nema atletski stadion (kvalitetnu atletsku stazu) opcije su bile Sremska Mitrovica ili Smederevo koji su udaljeni od glavnog grada oko sat vremena vožnje.

Video: Lukić najbolja na 100 metara sa preponama: Otvoreno atletsko prvenstvo Srbije u Kraljevu

Izbor je pao na Smederevo iz dva razloga. Jedan je taj što bi stadion u Mitrovici morao da bude rekonstruisan i da se izgrade pojedini objekti, a za svega mesec dana nije bilo moguće sve to uraditi.

Drugi je što je stadion u Smederevu nov i nalazi se na spektakularnom mestu unutar tvrđave i time će ovo takmičenje dobiti na dodatnoj važnosti i veličini.

Atletska staza Smederevska tvrđava

Foto: Jovana Milivojević

Ljudi iz saveza marljivo rade kako bi atletski stadion u Smederevskoj tvrđavi 26. i 27. juna zasijao punim sjajem i kako bi spektakl bio potpun. Nažalost ovaj stadion nema reflektore pa će tako takmičenje morati da se održi u dnevnom terminu i oba dana će se završiti oko 20 časova.

Video: Ovo su najbrža deca u Srbiji: Nade naše atletike i sprinta u konačnom obračunu na 50 metara

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coja grof

    25. jun 2021 | 23:30

    Osim reflektora, tvrdjava u Smederevu nema ni ulaz, koji je toliko raskopan da se jedva prolazi. Kamenje sa kula svakodnevno pada, krpelji su domace zivotinje, hladovine ima isto kao i na Trgu Republike u Beogradu, a o toaletima da i ne govorim. Takmicari ce to nekako i preziveti, fizicki su spremni ali publika, tesko. Smederevska tvrdjava jeste lepa, samo je vise nego zapustena. Obidjite je, pa se uverite sami.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA