≫ 

Novi veliki uspeh srpske kraljice: Ivana Španović pobedila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu!

Naša najbolja takmičarka u skoku udalj ponovo je oduševila i ostvarila najbolji rezultat sezone

  • 12
Ivana Španović Foto: MN press

Još jedan veliki uspeh Ivane Španović! Naša takmičarka u skoku udalj danas se takmičila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, gde se našla na pobedničkom postolju. Plasman u završnu seriju obezbedila je sa drugog mesta skokom od 6,83 metra, dok je u odlučujućoj završnoj seriji kada se rešavalo pitanje pobednika skočila 6,88 metara u konkurenciji tri najbolje takmičarke i zauzela prvo mesto! To joj je najbolji rezultat sezone.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Nemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, naša atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Nemica skočila "samo" 6,77 metara i završila na drugom mestu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Goran Obradović (@goranobradoviccele)

Naša najbolja atletičarka, Ivana Španović odlično je startovala već u prvoj seriji na Dijamantskoj ligi u Stokholmu. Već posle prve runde skokova ugrabila je prvo mesto sa skokom dugim 6,54 metra, koji je bio za dva centimentra duži od onog koji je imala nemačka atletičarka, Malaika Miambo.

U drugoj seriji je nešto dalje uspela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je naša Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila neverovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i "preskočila" Ivanu.

Ni to nije uplašilo našu damu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Nemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zabolelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke posle pet serija. Na kraju je usledila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji nemačke i ukrajinske atletičarke.

Video: Ivana Španović najavljuje zlato u Tokiju, a evo na koju daljinu skoka se kladila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    4. jul 2021 | 17:54

    Joj majko moja da nas ne " bombarduju " zbog uspeha nasih sportista,NVP svetski,evropski,prvaci u zenskoj kosarci,NVP I zenski naravno i NOLE je tu svakako,sad i IVANA,pa ovi nasi dusmani samo beleze u svescicu sta bre rade ovi SRBIII,ce dumru od muke SRBA 7000 miliona i dijasporora jos 3,4 a na svetu 7 milijardi ljudi majko moja sta je ovo,sami izracunajte procentualno od 10 SRBA koliko nas valja? Pa svih 10.ZIVELA SRBIJA,a vi sto nas tlacite i ucenjujete spare dobro razmislite,nista ovo nije slucajno

  • Qwer

    4. jul 2021 | 18:34

    Napred Ivana, lepoto naša!

  • CG

    4. jul 2021 | 18:26

    Svaka cast ljepotice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA