≫ 

Veliki uspeh za Adrianu Vilagoš: Srbija ima juniorsku vicešampionku Evrope u bacanju koplja

Ona je stigla do srebra rezultatom od 60,44 metara na mitingu u Estoniji

  • 5
Adriana Vilagoš vicešampionka evrope Foto: Srpski atletski savez

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš bacila je koplje do evropskog srebra i postala juniorska vicešampionka rezultatom 60.44 metara na mitingu u Talinu.

Adriana već četiri godine drži najbolji rezultat na svetu u svojoj uzrasnoj kategoriji za 400 i 500 gramsko koplje, a od ove godine se nalazi na samom vrhu i svetske rang-liste devojaka do 20 godina, sa 60.94 metara.

Uprkos vetru koji je duvao takmičarkama u grudi, Vilagoševa je ostvarila ovaj fantastičan rezultat i obradovala Srbiju još jednom medaljom.

Prvo mesto zauzela je grkinja Tzengko Elina sa 61.18 metara, dok je treća bila Alanen Ani-Linea iz Finske sa 54.80 metara.

Evropsko prvenstvo za juniore i juniorke održava se u Talinu (Estoniji), a našu zemlju predstavljalo je četiri atletičara i osam atletičarki, koji su osvojili dve srebrne medalje.

Ivana Ilić postala je prva sprinterka u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu, nakon što je trku na 100 metara istrčala za 11,42 sekunde i kao drugoplasirana prošla kroz cilj. Takodje, Ilićka je zauzela i sjajno četvrto mesto u trci na 200 metara.

Video: Čudo od deteta srpske atletike posle srebra na Balkanijadi: Ovo mi je prva seniorska sezona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA