Nenad Stekić sahranjen uz pesmu Bitlsa: "Da si u Engleskoj, nosio bi titulu sera ili grofa"

"Nebeski skakač" na večni počinak ispaćen uz legendarnu pesmu Bitlsa "Yesterday"

  • 2

Legendarni srpski atletičar Nenad Stekić sahranjen je danas u aleji zaslužnih građana na Novom groblju, u krugu porodice i prijatelja!

Stekić je preminuo u nedelju 18. jula u 71. godini života, a nekoliko sati pre sahrane održana je i komemoracija na stadionu Crvene zvezde, gde se Srbija oprostila od "nebeskog skakača."

Stekić je bio proslavljeni atletičar Zvezde, a za rerprezentaciju je osvojio dva evropska srebra na otvorenom, jedno u dvorani, dva zlata na Mediteranskim igrama, kao i zlato i srebro sa Univerzijade. Svetsku slavu stekao u Montrealu 25. jula 1975. godine na predolimpijskom mitingu, kada je skočio 8,45 metara i postao prvi belac koji je skočio udalj toliko. Dugo je to bio drugi najbolji rezultat svih vremena, iza Boba Bimona sa 8.90 metara, a ostao je i do dan danas najbolji rezultat Srbije i nacionalni rekord u skoku udalj.

Na večni počinak ispaćen je uz legendarnu pesmu Bitlsa "Yesterday", ali i divne reči njegovih prijatelja koji su, u stvari, jasno pokazali, kolika je Stekić bio veličina.

- Nenad Stekić odlazi u 2200. godinu da se izučava dokle je ljudska granica. O svemu je on tako razmišljao, radio govorio, družio se. Nenade, ti odlaziš u plemstvo odabranih. Da si u Engleskoj, nosio bi titulu "sera" ili "grofa" ili bilo šta što zaslužuješ po svojoj vokaciji. Nenad Stekić uopšte nije bio iskorišten u svom viteštvu i veličini koju je zasluživao.

- Skočiti toliko preko osam metara, pa to je ljudsko savršenstvo. On je bio Novak Đoković pre Novaka Đokovića. Da li ovaj narod zna koju veličinu je imao? Žalim za njim, ujedno se radujem što sam bio deo njegove priče. Nenad neće umreti, mi ga nećemo žaliti, mi ćemo ga slaviti - rekao je jedan od Stekićevih prijatelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola Mijalkovic

    21. jul 2021 | 21:12

    Večna mu slava i hvala za sve što je učinio za ovaj napaćeni narod!

  • Jadranka Medan

    22. jul 2021 | 10:53

    Vanserijski skakač udalj,jedan je Nenad Stekić!Neka Vas andjeli čuvaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA