Sjajni rezultati naših mladih atletičarki u Najrobiju: Topić na šestom, Rokavec na devetom mestu

Dobri skokovi naših devojaka ipak nisu bili dovoljni za pobedničko postolje

  • 0
Balkanijada Smederevo, Atletika Foto: Nikola Tomić

Odlični rezultati mladih srpskih atletičarki na Svetskom prvenstvu u Najrobiju. Dve naše devojke ranije danas uzele su učešće u finalu skoka uvis i zabeležile su sasvim dobre skokove. Angelina Topić se plasirala na šesto mesto, dok je Zorana Rokavec završila kao deveta.

Pobednica je bila Natalija Spiridonova iz Rusije sa skokom od 1.91 metar, dok je drugu poziciju zauzela Marit-Tereza Engondo iz Švajcarske sa dva centimetra manje. Treće mesto pripalo je Stilijani Jonaidu sa Kipra sa skokom od 1.87 metara.

Govoreći o rezultatima Angeline Topić, ona je tri puta obarala na 1.87 metara, što će reći da joj je poslednja validna visina bila 1.84 metra koju je preskočila iz prvog pokušaja. Prethodno je jednom rušila na 1.80 metara.

Zorana Rokavec poslednje je preskočila visinu od 1.80 metara i to iz prvog puta, dok je na 1.84 metra tri puta rušila što je bilo dovoljno za deveto mesto ispred Rebeke Mihaleskul, Lorin Maksvel i Alesije-Marije Rengl.

Video: Angelina Topić, juniorska šampionka Balkana: Konkurencija nije bila neka, ovo je priprema za svetsko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA