≫ 

Srbija dočekala prvakinju sveta! Adriana Vilagoš poručila: "Sledeći cilj su Olimpijske igre 2024!"

Prvakinja sveta i ostale srpske nade stigle u Beograd posle Svetskog prvenstva u Najrobiju

  • 7

Srpska atletska reprezentacija vratila se u Beograd posle Svetskog prvenstva za atletičare i atletičarke do 20 godina, a na aerodromu Nikola Tesla priređen im je doček.

Adrianu je dočekao predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, koji je njoj i njenoj majici Đerđe Vilagoš, poklonio cveće i čestitao im na velikom uspehu.

Najveći uspeh za Srbiju na Svetskom prvenstvu u atletici do 20 godina u Najrobiju zabeležila je bacačica koplja Adriana Vilagoš, koja je osvojila zlatnu medalju i ostvarila najveći uspeh u karijeri, a ujedno i ostvarila najbolji rezultat sezone u svetu i oborila nacionalni rekord za ovaj uzrast.

Pored nje, zapažene su bile i Ivana Ilić, koja je u trci na 100 metara bila peta na svetu, a samo tri stotinke delile su je od bronzane medalje. Takođe, za ponos je i rezultat skakačica uvis, gde smo imali dve finalistkinje, Angelinu Topić, koja je na kraju završila kao šesta, i Zoranu Rokavec, koja je bila deveta.

Nema sumnje, pred srpskom atletikom je svetla budućnost zbog ovih devojaka.

Adriana je poručila da je presrećna zbog uspeha.

- Jako sam srećna, neverovatno je da sam svetska prvakinja, ova godina se sjajno zaršila, ostvarila sam sve ciljeve. Sledeće godine će biti isto Svetsko prvenstvo, želela bih da branim titulu i da ostvarim normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - poručila je Adriana, koja ističe da je bila posebno ponosna kada je čula himnu Bože pravde na postolju.

- Neopisiv je bio osećaj kada sam se popela na postolje sa medaljom i kada sam čula himnu. Zahvalila bih Srpskom atletskom savezu, Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu sporta, kao i mom sponzoru Vinariji Čoka - istakla je Adriana.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović istakao je da je uspeh srpskih atletičara u Najrobiju plod strategije Saveza da ulaže u mlade, što se sada isplaćuje posle decenije rada i ulaganja.

- Ovo je veliki zalog i rezultat jednog upornog rada. Cilj Srpskog atletskog saveza već deceniju je ulaganje u mlade i promociju atletike pre svega kao zdravog načina života, pa onda i na profesionalnom nivou. I evo, to sada daje rezultate. Mi smo imali četiri finala koja su mogla da rezultiraju sa četiri medalje, imali smo zlato fenomenalne Adriane Vilagoš, koja je kao mlađi junior ostvarila neverovatan rezultat. Imamo mnogo mladih atletičara i novu generaciju za Olimpijske igre u Parizu.

- Mi trenutno imamo smenu atletskih generacija, definitivno ulaganje Srpskog atletskog saveza pre svega u infrastrukturu, stadione, i sada u trenere, da stariji treneri obučavaju mlađe, počinje da se isplaćuje. Mi nikada nismo imali sprintera u finalu bilo kojeg prvenstva, a sada smo mogli da imamo medalju. Sada čujem da Ivana nije čula pucanj, jer je bila u toj bočnoj 9. stazi, počela je da trči kada su svi pre nje krenuli i to je koštao medalje. Kada s jedne strane stavite struku, sa druge dobru organizaciju, onda dobijete rezultat - istakao je Jevrosimović.

Doček mladih atletičara Veselin Jevrosimović; Foto: Nikola Tomić

- Ja lično mogu da očekujem, ona je bila i svetska pionirska rekorderka, ona je za 10 metara prebacila rekord, od pionirskih dana je pratimo i podržavamo. Ona je kao mlađa juniorka bacila najbolji rezultat na svetu. Od nje sigurno očekujem svetski juniorski rekord i svetski seniorski rekord.

- Plan je Svetsko dvoransko prvenstvo u martu sledeće godine, do tada je ostalo još nekih 7-8 meseci, pripreme su uveliko. Srbija će biti domaćin najpoznatijim svetskim atletskim imenima, preko 150 zemalja je otkupilo TV prava, tako da će Beograd u martu biti centar sveta - zaključio je Veselin Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. avgust 2021 | 12:03

    O ovakvoj deci pišite, bilo da su sportisti, učenici, studenti, vredni radnici, poljoprivrednici.Oni su potrebni ovoj zemlji, ne oni iz zadruga i parova, sumnjivih klubova i tzv, šator umetnika ...

  • Košava

    24. avgust 2021 | 12:32

    Ima li bar 10.000 evra za ovo dete?

  • Svetlost

    24. avgust 2021 | 15:34

    Ovo djete ima pedigre ne samo za zlatnu olimpijsku (bilo 2024. ili kada u potpunosti sazri 2028.), već da bude svetska rekordera. Sve najbolje i da se više dece na tebe ugleda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA