≫ 

Jevrosimović ponosan na novu generaciju srpske atletike: "Očekujem svetski rekord Adriane Vilagoš"

Prvi čovek Srpskog atletskog saveza oduševljen rezultatima naših atletičara u Najrobiju

  • 1

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović istakao je da je uspeh srpskih atletičara u Najrobiju plod strategije Saveza da ulaže u mlade, i da promoviše atletiku pre svega kao zdravog načina života, a potom i na profesionalnom nivou, i da se to isplaćuje posle decenije rada i ulaganja.

Takođe je istakao i da ulaganja u infrastrukturu i trenere uz dobru organizaciju daju rezultat, koji bude optimizam za svetlu budućnost srpske atletike.

- Ovo je veliki zalog i rezultat jednog upornog rada. Cilj Srpskog atletskog saveza već deceniju je ulaganje u mlade i promociju atletike pre svega kao zdravog načina života, pa onda i na profesionalnom nivou. I evo, to sada daje rezultate. Mi smo imali četiri finala koja su mogla da rezultiraju sa četiri medalje, imali smo zlato fenomenalne Adriane Vilagoš, koja je kao mlađi junior ostvarila neverovatan rezultat. Imamo mnogo mladih atletičara i novu generaciju za Olimpijske igre u Parizu.

Jevrosimović od nove generacije očekuje mnogo, ističe da mu je žao zbog Ivane Ilić, kojoj su tri stotinke nedostajale za medalju, a da je razlog to što nije čula pucanj za start trke.

Doček mladih atletičara Veselin Jevrosimović i Ivana Ilić; Foto: Nikola Tomić

- Mi trenutno imamo smenu atletskih generacija, definitivno ulaganje Srpskog atletskog saveza pre svega u infrastrukturu, stadione, i sada u trenere, da stariji treneri obučavaju mlađe, počinje da se isplaćuje. Mi do sada nikada nismo imali sprintera u finalu bilo kojeg prvenstva, a sada smo mogli da imamo i medalju. Sada čujem da Ivana nije čula pucanj, jer je bila u toj bočnoj 9. stazi, počela je da trči kada su svi pre nje krenuli i to je koštao medalje. Kada s jedne strane stavite struku, sa druge dobru organizaciju, onda dobijete rezultat - istakao je Jevrosimović, koji gaji velike nade kada je u pitanju Adriana Vilagoš.

- Ona je bila i svetska pionirska rekorderka, ona je za 10 metara prebacila rekord u bacanju vorteksa, od pionirskih dana je pratimo i podržavamo. Ona je kao mlađa juniorka bacila najbolji rezultat na svetu. Od nje sigurno očekujem svetski juniorski rekord i svetski seniorski rekord - rekao je Jevrosimović.

Doček mladih atletičara Veselin Jevrosimović i Adriana Vilagoš; Foto: Nikola Tomić

Kada je u pitanju plan Srpskog atletskog saveza u budućnosti, Jevrosimović ističe da je koncentracija okrenuta ka Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu u martu 2021, gde će naša prestonica biti centar sveta.

- Plan je Svetsko dvoransko prvenstvo u martu sledeće godine, do tada je ostalo još nekih 7-8 meseci, pripreme su uveliko. Srbija će biti domaćin najpoznatijim svetskim atletskim imenima, preko 150 zemalja je otkupilo TV prava, tako da će Beograd u martu biti centar sveta - zaključio je Veselin Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Заре

    24. avgust 2021 | 12:26

    Будућа, светска краљица атлетике у дисциплини бацање копља.Треба јој омогућити да свој таленат и умеће доведе до савршенства.Г. Јевросимовић је мудар човек и убеђен сам да ће јој то омогућити, на радост свих нас у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA