≫ 

Veliki let zlatne Ivane Španović: Srpkinja trijumfovala na mitingu Dijamantske lige u Lozani

Armin Sinančević došao je do četvrtog mesta u bacanju kugle

  • 16
Finale skoka udalj, Tokio 2020 Foto: Tanjug / AP

Srpska atletičarka, Ivana Španović je ostvarila veliki uspeh na mitingu Dijamantske lige u Lozani. Ona je skokom od 6,85 metara iz poslednje serije obezbedila mesto među najbolje tri i plasman u finalnu seriju, gde je potom došla do 6,73 metara i bila najbolja u konkurenciji Sanjije Kadi i Jazmin Sojers za veliku pobedu!

Naša najbolja skakačica udalj je već u prvoj rundi izbila na čelnu poziciju skokom od 6,71 metara, da bi u narednoj dodatno popravila rezultat i skočila pet centimetara dalje.

Sve do treće serije Ivana je držala prvo mesto u svojim rukama, kada je Sanjija Kadi iz Švedske skokom od 6,92 metara uspela da "preskoči" našu atletičarku. Španović je za to vreme bila prilično konstantna, pošto je u toj seriji otišla do 6,74 metara, dok je u četvrtoj "dobacila" do 6,59 metara.

Ivana Španović Foto: Profimedia/AFP

Ivana je u petoj seriji skočila 6,85 metara, što je bilo dovoljno da obezbedi mesto među najbolje tri i skače u finalnoj, šestoj gde se odlučivalo o pitanju pobednika. Pravila su takva da trijumf odnosi ona takmičarka koja u poslednjoj seriji skoči najdalje.

Među najbolje tri pre šeste serije našle su se pomenuta Sanjija Kadi, naša Ivana Španović i Jazmin Sojers iz Velike Britanije, koja se petim skokom probila na treće mesto. U odlučujućoj seriji Sojers je skočila 6,43 metra, naša Ivana je potom "dobacila" do 6,73 metara i čekala je rezultat Šveđanke. Ona je skočila 6,64 metara i to je bio znak za Ivanino slavlje!

Na mitingu Dijamantske lige u Lozani našao se i Armin Sinančević u bacanju kugle, kojem je mesto među najbolja tri takmičara "izmaklo" za samo dva centimetra. On je u četvrtoj seriji bacio 21,35 metara, dok je trećeplasirani Filip Mihaljević imao 21,37 metara.

Video: Veselin Jevrosimović: Uspeh srpskih atletičara u Najrobiju, plod strategije Saveza da ulaže u mlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA