Saška Sokolov sedma u svom trećem finalu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Još jedan odličan rezultat na našu atletičarku u trci na 200 metara

  • 0
Saška Sokolov Foto: Youtube / Pirotske vesti / Printscreen

Srpska atletičarka, Saška Sokolov osvojila je sedmo mesto na trci do 200 metara na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Interesantno je da joj je ovo bilo treće finale, pošto je prethodno u disciplini bacanje koplja i trci na 100 metara osvajala pete pozicije u svojoj konkurenciji.

Ona je trku istrčala za 26,10 sekundi i iza sebe je ostavila Kineskinju, Lu Li koja je bila 27 stotinki sporija. Prvo mesto pripalo je Lisbeli Marini Veri Andrade iz Venecuele sa vremenom 24,52 sekunde, što je bilo najbolji rezultat u njenoj karijeri, dok je druga bila Britni Mejson iz SAD sa tačno 25,00 sekundi.

Bronza je pripala Alicji Jeromin iz Poljske sa vremenom 25,05 sekundi i rekordom Evrope, dok je četvrta bila Anrune Vejers sa vremenom 25,51 sekundi. Dve stotinke sporija bila je Deja Jong iz SAD, dok je ispred Saške bila još Anastasija Soloveva sa 25,60 sekundi.

Ovo je ujedno bio poslednji nastup naše Saške na Paraolimpijskim igrama, a sutra će uslediti spuštanje zavese na sva dešavanja u japanskoj prestonici i svečano zatvaranje Igara.

Video: I Baja Mali Knindža zagrmeo sa balkona: Srpski olimpijski šampioni pevali u glas Peva, Srbijo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA