≫ 

Veliki uspeh za domaću atletiku: Srpska "kraljica" Ivana Španović zvanično najbolja na svetu!

Veliki uspeh za srpsku atletiku

  • 9
Ivana Španović, Dijamantska liga Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka Ivana Španović zvanično je postala najbolja! Španovićeva je konačno uspela da se popne na prvo mesto na svetu u svojoj disciplini - skok udalj, gde ima četiri poena više od Malajke Mihambo, objavila je Svetska atletska federacija.

Ivana Španović je navikla naciju na uspehe i dobre rezultate, što nije izostalo ni u toku prethodnoh perioda, a sada je i ona sama dobila potvrdu da je najbolja na svetu.

Njen trener Goran Obradović je imao samo reči hvale za ovakav uspeh.

- Osvajanje Dijamantske Lige i izbijanje na prvu poziciju svetske rang liste posle osvajanja četvrtog mesta na Olimpijskim igrama pokazuje koliko je ivana bila konstantna tokom cele takmičarske sezone i ovaj uspeh predstavlja veliki vetar u leđa za narednu sezonu u kojoj nas očekuje još takmičenja, a i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

S obzirom na to da su takmičenja u ovoj disciplini gotova, Ivana će ostati prvoplasirana do kraja 2021. godine. Bravo, Ivana!

ivana Spanovic, rang lista Printskrin: worldathletics.org

Video: Zategnuta, vedra, intrigantna: Jaka poruka Ivane Španović konkurenciji u Tokiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA