Delegacija Svetske atletike posetila Beograd: Sve teče po dinamici i planu

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani će se održati od 18. do 20. marta 2022. godine u Štark areni

  • 0
Delegacija Svetske atletike Foto: SAS

Uoči organizacije najvećeg atletskog događaja u Srbiji, Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22, koje će se održati od 18. do 20. marta 2022. godine u Štark areni, ove nedelje Beograd su posetili predstavnici Svetske atletike.

Delegacija Svetske atletike brojala je 25 članova. Prva stanica na kojoj su gosti i domaćin (Lokalni organizacioni komitet) razmotrili šta je do sada urađeno bila je Štark arena pod čijim svodovima će biti ispisana nova istorija, novi rekordi. osvojene nove medalje atletskih asova. Nakon detaljne analize Arene, delegacije su razgovore nastavili u Hotelu Hajat.

Predstavnici Lokalnog organizacionog komiteta potrudili su se da što detaljnije objasne kako teku pripreme najveće atletske manifestacije ikada održane u našoj prestonici. Rešena su velika i goruća pitanja organizacije, date su smernice za nastavak, a naši gosti su nakon tri radna dana u Beogradu zadovoljni kako posetom, tako i svime što je urađeno otputovali kući sa željom da se što pre vrate, da se velike zavese takmičenja podignu i da Svetsko atletsko prvenstvu u dvorani Beograd22 obasjaju reflektori.

- Menadžeri svih sektora, tima koji radi u organizaciji WIC22 prezentovali su menadžerima Svetske atletike dosadašnji rad. Nakon toga, obišli su Štark Arenu u kojoj će biti održano Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo. Uz vrlo malo sugestija sa njihove strane konstatovali smo da sve teče po dinamici i planu. U narednom periodu očekuje nas puno posla, ali smo pokazali da smo i do sada odradili i više nego što se od nas očekivalo. Poseta WA menadžera i njihova podrška i sugestije od velike su vaznosti za budući rad - rekao je predsednik Lokalnog organizacionog komiteta, Slobodan Branković.

Nakon uspešno organizovanog SPAR Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine i Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine, kao i mnogobrojnih Balkanskih šampionata, Beograd ima priliku da se još jednom pokaže kao sjajan domaćin.

- Ovo je bila prva zvanična poseta Svetske atletike, koja je trebala da se desi još prošle godine. Nažalost, iz svima poznatih razloga, oni su u Beograd došli tek sada, samo 6 meseci pre samog događaja. Prema rečima Jakoba Larsena, trećeg čoveka Svetske atletike, organizacija ove trodnevne posete je bila besprekorna, i jedna od najboljih kojima je prisustvovao. I povratne reakcije nakon posete koje dobijamo od strane WA su više nego pohvalne, kako o onome što je LOK do sada uradio, tako i o stručnosti i posvećenosti celog tima. Najvažnije od svega je to da smo dobili potvrdu da smo na pravom putu da organizujemo jedno od najboljih Svetskih atletskih prvenstava u dvorani - zaključio je Predrag Momirović, direktor Preduzeća SP Atletika 2022.

Video: Legendarni Dragutin Topić u prvom zajedničkom intervjuu sa ćerkom Angelinom budućom šampionkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA