≫ 

Strahinja Jovančević: "Naježim se kad pomislim na Svetsko prvenstvo u Areni"

Srpski atletičar biće spreman da prvo napadne kvalifikacije za ovo takmičenja, a onda i da proba da ostvari rezultat u svom komšiluku.

  • 0

30

Strahinja Jovančević, srpski atletičar, skakač udalj ima sve razloge da zaboravi što pre 2021. godinu. Ona mu je bila najteža u dosadašnjoj karijeri jer je veći deo godine propustio zbog povrede.

Na kraju iako je pokušavao da se vrati na stazu, odlučio je da se operiše i reši proglem. Sada je na putu oporavka i priprema za 2022. koja će biti uzbudlkivija nego ova.

- U skoku udalj brzna je jedan od važnih faktora, pogotovo za tipove skakača kao što sam ja koji se oslanja najviše na brzinu. Uspeo sam da razvijem potrebnu brzinu, ali sa njom idu i veliki rizici od povreda. To se i desilo, kada sam proklizao na dasci kod jednog skoka i povredio preponu. Propustio sam dobar deo zimske sezone i letnju jer sam morao da se oporavim - kaže Jovančević.

Jovančević kaže da je sada cilj biti top spreman za 2022.

- Počeo sam ozbiljno da radim, trenuutno sam na oporavku povratku muskulature a u novembru kreće prirpema za SP Beograd. Na to cviljam ali ispuniti normu i biti amo biće dostza teško ali na to ciljam, a čekaju me i na otvorenom evropsko i svetsko.

- Svaki put se naježim kad se pomene to prvenstvo, a pogoto jer je to u mom dvorištu jer ja sa prozora zgrade gde živim gledam na Arenu. Ja sam čovek koji voli adrenalin voli publiku, tako da bi mi bilo fenomenalno da bude puno ljudi u Areni - kaže naš atletičar.

Video: Jovančević: Neću dozvoliti da neko slavi u mom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA