Sebastian Kou: Očekujem fenomenalno Svetsko prvenstvo u Beogradu!

Predsednik Svetske atletske federacije očekuje fenomenalno dvoransko prvenstvo

  • 0
Otvaranje atletske staze, Atletska dvorana Foto: Milena Đorđević

Srbija je imala priliku da bude domaćin Balkanskog atletskog kongresa, a delegacija predvođena prvim čovekom Svetske atletike, lordom Sebastijanom Kouom, kasnije je obišla i Atletsku dvoranu na Banjici, gde je otvorila i novi trenažni atletski stadion koji će omogućiti atletičarima da treniraju tokom čitave godine, bez obzira na vremenske uslove, tokom čitave godine.

- Presrećan sam što sam ovde, došao sam ovde pre 6 godina da gledam Serbia Open, počeo sam jedan jak dijalog sa Veselinom, on mi je rekao šta je njegova ambicija, da sport ima veliki, ali i da želi da izgradi infrastrukturu za atletičare, on je održao svoju reč, ali i političko vođstvo je pomoglo u tome. Kada pogledam kao predsednik Svetske atletske federeacije, mogu da kažem da imate sjajno vođstvo atletskog saveza, kao i političke lidere koji razumeju i podržavaju sport.

- Zahvaljujem se i Dobromiru, jer je posebno ojačao balkansku federaciju. Videli smo mnogo balkanskih takmičara u Tokiju i u Najrobiju na Svetskom prvenstvu za juniore.

Upitan je Kou i o očekivanjima pred Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

- Moje očekivanje je uzbuđenje, veoma sam srećan. Ovo su bile dve veoma teške godine zbog korona virusa. Izazov nije gotov, ali na početku pandemije smo učinili sve da se atletičari vrate na trening i da se spreme za takmičenja što pre. Moje očekivanje je da će biti veliki standard u organizaciji, kao što je bilo sjajno prvenstvo Evrope. Moji ljudi rade veoma blisko sa ljudima iz organizacije. Imam sjajnu komunikaciju sa vašim organizatorima i uveren sam da će sve biti sjajno - zaključio je Sebastijan Kou.

Video: Otvoren atletski stadion uz dvoranu na Banjici: Srpska atletika dobila jedinstven objekat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA