Krem svetske atletike u Beogradu: Održano Gala veče Balkanske atletske asocijacije

Srbija i Balkan postaju polako središte svetske atletike

  • 2

Svečanoj godišna ceremonija Balkanske atletike, pod nazivom Balkan Gala, održana je u petak u Beogradu. Gala veče okpilo je krem svetske atletike predvođen predsednikom Svetske atletike Sebastijanom Kouom, kao i predsednikom Evropske atletike Dobromirom Karamarinovim, a prisustvovali su pripadnici 22 federacije, članice Balkanske asocijacije (ABA) i tri federacije koje su se pridružile kao gosti: Španija, Belorusija, i Mađarska. Na svečanosti su dodeljene nagrade najboljim atletičarima Balkana za 2021. godinu.

Predsednik Srpskog Atletskog saveza Veselin Jevrosimović pozdravio je goste.

- Dobro veče dragi gosti, ispred Srpskog atletskog saveza i kompanije Komtrejd čast mi je da pozdravim predsednika Svetske atletske federacije Sebastjana Koua, kao i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova.

- Kao što vidite, sam atletski krem je u Beogradu, tako da Balkanska federacija dobija sve više na snazi. Takođe, danas je bio izbor i čestitam na izboru dva kopredsednika Balkanske federacije našem Slobodanu Brankoviću i kolegi iz Turske Fatihu Sintimaru. Beograd je grad koji nudi mnogo zabave, uživajte u boravku  - poručio je Jevrosimović.

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou rekao je da Balkanska federacija daje veliki doprinost atletici u sveti

- Veseline, Dobromire, dragi prijatelji, mislim da ste dosta čuli od mene u poslednjih nekoliko nedelja. Bio sam u svakoj regiji bio sam sam na svim kongresima u ovom regionu, imali smo i našu konvenciju i kongres, a ovo je prvi regionalni kongres za mene na kojem sam bio. Veoma je jednostavno reći. Hvala vam, hvala za vaše gostoprimstvo i prijateljstvo, i iznad svega , hvala vam što ste Igre u Tokiju u velikoj meri učini onim što jesu. Ovde smo da proslavimo neke od najkvalitetnijih atletičara koje Balkan ima - rekao je Kou i dodao:

- Ali, takođe je važno zapamtiti, a ja to nastavljam da pamtim kao predsednik Svetske atletike, ali morate da pogledate malo dublje da stvarno shvatite njihovu  pravu vrednost. Balkanski atletičari imali su 29 top 8 završnica u Tokiju i šest četvrtih mesta. Svaki trener zna da je  razlika između četvrtog mesta i medalje veoma mala. Ako odem još dublje, na šampionatu sveta do 20 godina bilo je neverovatnih 47 top 8 mesta i osvajanje nekoliko medalja. Balkanska atletika je u usponu, velike stvari ih čekaju - rekao je između ostalog Kou.

Video: Otvoren atletski stadion uz dvoranu na Banjici: Srpska atletika dobila jedinstven objekat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA