≫ 

Vuleta i Tentoglu najbolji na Balkanu: Velelepna svečanost u Beogradu okupila sve članove ABAF-a

Na fantastičnoj "Balkan Gali" u glavnom gradu Srbije okupili su se brojni zvaničnici evropske i svetske atletike

  • 0
Balkan Gala Foto: Atletski savez Srbije

Na svečanoj godišnjoj ceremociji balkanske atletike, pod nazivom "Balkan Gala", koja je ove godine održana u Beogradu, proglašeni su najbolji atletičari i zvezde u usponu.

Bez ikakvih iznenađenja, za najbolje atletičare Balkana proglašeni su Tentoglou Miltiadis iz Grčke i Ivana Vulteta (bivša Španović) iz Srbije.

Tentoglou Miltiadis iz Grčke, oduševio je ceo svet kada je postao Olimpijski šampion ove godine u Tokiju, nakon što je skočio udalj 8,41 m. U 2021. godini on je postao i evropski dvoranski šampion rezultatom 8,35 m. Njegov lični rekord doseže čak do 8,60 m.

Ivana Vuleta jedna od najboljih daljašica svih vremena, ove godine zabeležila je najdalji skok na svetskim rang listama, pobedu na mitingu Dijamantske lige, a njen najveći uspeh bilo je četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju (rezultat 6,91 m).

Zvezde u usponu

Priznanje za mladu zvezdu u usponu pripalo je našoj najboljoj mladjoj juniorki, Adriani Vilagoš koja je ove godine postala svetska juniorska šampionka i evropska vicešampionka u bacanju koplja. Postala je prva mladja juniorka na svetu koja je bacila koplje preko 70 m.

U muškoj konkurenciji priznanje je dobio turski atletičar Akcam Berke, svetski juniorski šampion na 400 m prepone sa 49,38 sekundi.

Video: Veselin Jevrosimović: Završili smo trenažni stadion, atletičari na jednom mestu tokom cele godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA