≫ 

Srbijo, budi ponosna! Ovakav atletski centar ne postoji na Balkanu

Atletska dvorana je potpuno renovirana, a ispred se nalazi nova staza za treniranje u letnjim uslovima

  • 7
Atletska dvorana Banjica, Atletski stadion, kompleks Foto: Milena Đorđević

Atletska dvorana u Beogradu polako postaje centar atletike na Balkanu, a i šire.

Dvorana, kapaciteta 1.500 mesta, renovirana je kompletno i stavljena na upotrebu srpskim atletičarima, ali i strancima koji žele da se pripremaju za velika takmičenja.

Dvorana je na raspolaganju tokom cele godine, naročito u zimskom periodu a prostire se na 9.270 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predviđena za skok u dalj, skok s motkom, skok u vis i bacanje kugle.

Pogledajte galeriju:

Osim dvorane koja je renovirana, ispre se nalazi moderan atletski stadion sa četiri kružne trake dužine 300 metara i šest traka za deonicu od 100 metara.

Prvi put imamo da trenažna staza i atletska dvorana stoje jedan pored drugog, tako da atletičari mogu da treniraju tokom cele godine.

Video: Atletska dvorana pre i posle rekonstrukcije: Veliki dan za srpsku atletiku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    3. decembar 2021 | 12:22

    Ma ne valja ni ovo ! Izlazimo na ulice da zaustavimo saobraćaj zbog izgradnje svega što se trenutno radi u Srbiji !!!???

  • Fenomenalnoooo

    3. decembar 2021 | 12:11

    Dete mi vec 5 godina trenira u toj dvorani I uslovi su sjajni...a i treneri klubova ulazu mnogo truda u nasu decu. Bilo je teskoca tokom leta, a sada ce sve biti mnogo lakse. Svaka cast svima koji ucestvuju u realizaciji ove ideje. Pozdrav za sve trenere atletskog kluba BAK.

  • JS

    3. decembar 2021 | 11:49

    Imamo sjajne atletičare. Usmeriti decu ka pravoj vrsti sporta. Bravo. Nadam se, da je sada ugrađeno elektronsko merenje. Da vidimo što više rekorda, u svim disciplinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA