≫ 

Uznemirujući apel Kolašinca: "Ljudi, vratite respiratore koje ste uzeli iz Doma zdravlja"

Za rubriku verovali ili ne - pojedinci su u Sjenici uzeli na revers koncentratore kiseonika iz Doma zdravlja, i sada neće da ih vrate, pa je zbog toga morao da se oglašava naš proslavljeni sportista

  • 17
Olimpijske igre atletska reprezentacija Srbije, Asmir Kolašinac Foto: ATA Images

Neverovatne stvari se dešavaju u Sjenici ovih dana, sudeći prema objavi proslavljenog srpskog atletičara, bacača kugle Asmira Kolašinca. On je na svom fejsbuk profilu pozvao sugrađane, koji su na revers uzeli respiratore iz lokalnog Doma zdravlja, da vrate aparate kako bi oni bili na raspolaganju svima onima kojima su u ovom trenutku potrebni.

Njegov apel i kritiku sugrađanima koji su uzeli aparate i ne vraćaju ih, prenosimo u celosti.

- Zamolio bih svoje sugrađane u Sjenici koji su uzeli na revers koncetratore kiseonika iz Doma Zdravlja Sjenica, da iste vrate ako im nisu u ovom momentu potrebni. Svedoci smo, nažalost, da se iz dana u dan situacija sa koronom pogoršava i ti koncetratori su preko potrebni našoj bolnici. Dijaspora i mi smo te koncetratore donirali Domu Zdravlja Sjenica i to je sada njihovo vlasništvo. Sebično je da ih zadržavate kod sebe sa izgovorom "možda će mi trebati" ili "ne znam gde sam ga ostavio" i slično... Znate dobro!

Kolašinac je podsetio da su koncentratori kiseonika dobijeni kao donacija u kojoj je i sam učestvovao.

- Blizu 70 takvih je kupljeno i u proseku koštaju oko 700e što znači da nisu jeftini. Oni trebaju našoj bolnici i našim bolesnicima i mogu nekome da spasu život.

Kolašinac tvrdi, pozivajući se na svoja saznanja, da je jedan sugrađanin kod kojeg se nalazio respirator pokušao da ga prošvercuje u drugu državu?!

- Imam informaciju da je jedan naš sugrađanin platio taksisti da mu prenese koncetrator za Sarajevo i da je na graničnom prelazu u Priboju na Bosanskoj strani, koncetrator oduzet, a taksista priveden u Višegrad u policiji gde je proveo 6 sati. Stid me je sto sam ovu informaciju morao da iznesem ali tako je. Naš narod je uvek krasila solidarnost i empatija pa neka tako u ostane.

Video: Gala atletsko veče Balkanske federacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    21. januar 2022 | 16:15

    Pa ako su uzeli na revers i nece da ih vrate onda valjda mora da postoje podaci o njima pa ih krivicno gonite, sta je tu sporno... Ja kada se radi o poslu nikom nista ne bih dao sto je za sluzbenu upotrebu ako je neovlasceno lice

  • Jacklrska

    21. januar 2022 | 16:01

    Ee Srbijo moja, do čega te dovede ova napredna vlast? Sve više ličiš na Srbistan iz doba Turaka. Čuj, iz drzavne bolnice na revers respiratore? Pa to nema ni u banana drzavama!! Bruka.

  • Mmm

    21. januar 2022 | 18:28

    Kako se uzima respiratr na "revers"i ko to dozvoljava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA