≫ 

Jevrosimović: "Najbolji atletičari sveta će biti u Beogradu više nedelja, hotelijeri trljaju ruke"

Prvi čovek srpske atletike pričao o organizaciji Svetskog dvoranskog prvenstva koje se u martu održava u Beogradu

  • 4
Otvaranje atletske staze, Atletska dvorana Foto: Milena Đorđević

Predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović, gostovao je na televiziji Tanjug povodom predstojećeg Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta.

On je istakao da pripreme teku dobro i da je to potvrdila i komisija Svetske atletike koja je obišla Arenu.

- Veoma je zahtevan projekat, jer podižemo čitavu Arenu za četiri metra, čitava konstrukcija ima 50.000 šrafova, da vam samo dočaram kakav je to projekat. Ali dosta nam je dobro prolazno vreme, iako smo u Arenu ušli 1. januara. Bila je komisija Svetske atletike i oni su zadovoljni kako pripreme teku.

Preko 150 zemalja se akreditovalo za TV prenos i Srbija će biti centar sveta od 18. do 20. marta.

- Imamo preko 150 zemalja koje su se akreditovale za TV prenos, pa će tokom Svetskog prvenstva Beograd i Srbija će biti centar sveta. Akreditovano je preko 1.000 atletičara koji ispunjavaju normu. Svi trenutno najbolji atletičari na planeti će biti ovde, ovo im je prvo Svetsko prvenstvo od kako je počeo kovid i svi su zainteresovani i motivisani da se takmiče. A svi planiraju da učestvuju i na velikom internacionalnom mitingu koji održavamo 7. marta, tako da će biti ovde nekoliko nedelja. Hotelijeri već trljaju ruke, jer će svi hotelski kapaciteti biti popunjeni - podvukao je prvi čovek srpske atletike.

Jevrosimović ističe da atletičari imaju mogućnost da izbore normu do 7. marta, kada Beograd i organizuje veliki internacionalni atletski miting u dvorani na Banjici.

Atletska dvorana Banjica, Atletski stadion, kompleks Atletska dvorana na Banjici biće domaćin velikog internacionalnog mitinga 7. marta; Foto: Milena Đorđević

- Sedmi mart je poslednji dan za ispunjavanje norme, kada je i taj svetski miting koji organizujemo. Ono što je takođe dobro, mi kao domaćini imamo mogućnost da imamo po jednog atletičara u svakoj disciplini. Nadamo se najboljim ličnim rezultatima naših atletičara i medaljama, ali ne zovu atletiku džabe kraljicom sportova, jer tu tu odlučuju milimetri i delići sekunde.

Pedeset TV kamera će biti u Areni kako bi TV prenos bio na najboljem mogućem nivou, a karata je sve manje zbog velikog interesovanja iz inostranstva.

- Atletika je najteži sport za TV prenos, mi ćemo imati 56 kamera, koje prate devet polja istovremeno, nije ni malo jednostavno i tehnički i u organizacionom smislu i samo najveći eksperti mogu da odrade prenos na najvišem nivou.

- Prodaja ulaznica za prvenstvo ide odlično, trenutno navijači iz inostranstva prednjače i zato apelujem i na naše ljubitelje atletike i sporta uopšte da nabave ulaznice za takmičenja u Areni, jer želimo da imamo što više naših navijača da bodre naše atletičare.

Jevrosimović je istakao da organizacija najvećih takmičenja dodatno podiže srpsku atletiku, koja je bila na samom dnu pre 12 godina kada je on došao na čelo Saveza.

Veselin Jevrosimović, Sebastjan Kou Veselin Jevrosimović i Sebastijan Kou, prvi čovek Svetske atletike; Foto: Marko Jovanović

- Objasniću vam, ja sam došao na čelo srpske atletike pre 12 godina, na početku mog mandata smo imali samo dva stadiona, koji nisu imali sertifikovane staze za velika takmičenja. Za ovo vreme smo izgradili 30 atletskih staza, 30 atletskih stadiona, imamo 3 prelepe dvorane i omogućili smo našim atletičarima da treniraju tokom cele godine u dobrim uslovima. Trudimo se da atletiku propagiramo kao sport za zdrav život, a mi ćemo da prepoznamo najtalentovanije i da ih usmerimo ka profesionalnoj atletici.

- Atletika se kao sport gradi decenijama. Ne možete čarobnim štapićem da kažete sada će neko da skače s motkom preko 6 metara. Organizacijom ovakvih događaja samo dižemo ovaj sport. Imamo 21 disciplinu. To je kao da gradite i podižete 21 različit sport - trčanje, skakanje, bacanje, sedmoboj, desetoboj... kroz organizaciju ovakvih događaja samo podgrevamo interesovanje javnosti i svih onih koji žele da se bave atletikom - zaključio je Veselin Jevrosimović.

Video: Nova zvezda srpske atletike obećava: Cilj mi je da budem najbolja sprinterka sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    25. januar 2022 | 18:29

    Vratiti Australijske atleticare sa aerodroma jer predstavljaju opasnost po bezbednost zemlje i zdravlje ljudi

  • Питање

    25. januar 2022 | 16:55

    Да ли ће бити Аустралијанца?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA